Pui Hamilton infasurat in bacon si umplut cu cartofi si salvie

Preincalziti cuptorul si o tava pentru copt de marime adecvata, la 220°C (treapta 7 la cel pe gaz). Fierbeti cartofii in apa cu sare pana cand sunt

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 455 g cartofi
  • decojiti si taiati in sferturi
  • sare de mare si piper negru proaspat macinat
  • 4 pui tineri
  • 1 mana de salvie
  • cimbru sau rozmarin proaspat
  • ulei de masline
  • 12 catei de usturoi
  • 12 felii de bacon cu striuri
  • crud-uscat
  • 1 pahar de vin alb

Mod de preparare

Preincalziti cuptorul si o tava pentru copt de marime adecvata, la 220°C (treapta 7 la cel pe gaz). Fierbeti cartofii in apa cu sare pana cand sunt aproape facuti. Scurgeti-i si lasati-i la racit, apoi puneti-i intr-un castron. indepartati grasimea din carcasa fiecarui pui, daca e cazul. Spalati apoi puii si zvantati carnea cu ajutorul unui servet de hartie. Asezonati cartofii cu sare si piper negru proaspat macinat, presarati peste ei verdeturile rupte in bucati si turnati suficient ulei de masline cat sa-i acopere cu un strat subtire, apoi amestecati. Impanati puii cu jumatate din cantitatea de cartofi astfel pregatiti. Puneti puii in tava incinsa, adaugand usturoiul si restul cartofilor, si introduceti totul in cuptorul preincalzit, lasand sa se coaca timp de 30 de minute. Dupa acest interval, pielita trebuie sa fie rumena si crocanta. Acum, asezati la intamplare feliile de bacon peste carcasele puilor. Mai coaceti inca 15 minute.

Scoateti puii din cuptor. Luati-i din tava si lasati-i sa se raceasca 5 minute, vreme in care preparati putin sos. In mod normal, eu scot din tava cat mai multa grasime inainte de a o aseza pe flacara, la foc mic. Turnati in vas un pahar de vin alb. In continuare, fierbeti compozitia, razuind si introducand in sos resturile gustoase de pe marginea tavii. Lasati sosul sa fiarba cateva minute. Nu veti obtine o compozitie groasa, consistenta, ci doar una subtire si gustoasa. (In acest moment, daca doriti, puteti adauga si putina smantana in sos, deoarece se potriveste foarte bine)
Garnisiti cu verdeturi (de exemplu, frunze de spanac sau cardon, gatite la abur) si serviti cu cartofii scosi dinauntrul puilor.

Alte retete recomandate:

Tocanita de carne de vita cu cartofi

Pulpe de pui la cuptor

Pastrama de oaie

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca