Pui la capac

Se curata puiul, se goleste de intestine si de maruntaie, se spala si se taie in doua, despicandu-se cu lama unui cutit ascutit. Se sareaza, eventual

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 pui mare
  • 1 ceasca de ulei
  • sare
  • usturoi

Mod de preparare

Se curata puiul, se goleste de intestine si de maruntaie, se spala si se taie in doua, despicandu-se cu lama unui cutit ascutit. Se sareaza, eventual se pipereaza, apoi se unge cu ulei sau cu unt si se asaza pe un capac mai mare. Capacul se pune deasupra unei oale pe jumatate umpluta cu apa, iar oala se introduce in cuptorul fierbinte si se tine o ora. Se intoarce friptura, se mai unge cu grasime daca este nevoie, se sareaza si se frige in continuare.
Friptura se serveste cu garnitura de legume si salata de sezon, stropita cu mujdei de usturoi.

Alte retete care contin carne:

Friptura de vita la cuptor

Gratar de porc cu vinete coapte

Pui pe sticla

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...