Pui la capac

Se curata puiul, se goleste de intestine si de maruntaie, se spala si se taie in doua, despicandu-se cu lama unui cutit ascutit. Se sareaza, eventual

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 pui mare
  • 1 ceasca de ulei
  • sare
  • usturoi

Mod de preparare

Se curata puiul, se goleste de intestine si de maruntaie, se spala si se taie in doua, despicandu-se cu lama unui cutit ascutit. Se sareaza, eventual se pipereaza, apoi se unge cu ulei sau cu unt si se asaza pe un capac mai mare. Capacul se pune deasupra unei oale pe jumatate umpluta cu apa, iar oala se introduce in cuptorul fierbinte si se tine o ora. Se intoarce friptura, se mai unge cu grasime daca este nevoie, se sareaza si se frige in continuare.
Friptura se serveste cu garnitura de legume si salata de sezon, stropita cu mujdei de usturoi.

Alte retete care contin carne:

Friptura de vita la cuptor

Gratar de porc cu vinete coapte

Pui pe sticla

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Parteneri
Bucataras.RO

Naans cu branza topita

De mult ma tenta si vroiam sa fac aceasta reteta de aluat. Dacă te duci în India și comanzi un Cheese Naan,...

Naans cu branza topita
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise