Pui la cuptor

Se curata si se spala cartofii si se taie in rondele de ½ cm. Rosiile, ardeiul si ceapa se taie de asemenea in rondele. Tava se stropeste cu ulei s

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg cartofi
  • 2-3 rosii
  • 1-2 ardei capia
  • 1 ceapa rosie mare
  • 4-5 catei de usturoi
  • sare
  • piper
  • maghiran
  • cimbru
  • frunze de telina

Mod de preparare

Se curata si se spala cartofii si se taie in rondele de ½ cm. Rosiile, ardeiul si ceapa se taie de asemenea in rondele. Tava se stropeste cu ulei si jumatate din cartofi se aseaza in 2 straturi.

Acest strat de cartofi se condimenteaza dupa gust si se adauga marea majoritate din amestecul din ceapa rosie, ardei, rosii, presarate cu putin usturoi.

Se aseaza carnea de pui pe stratul de jos, se condimenteaza si se adauga dupa gust rosii sau ardei gras, telina.

Tava se acopera cu folie si in functie de faptul daca puiul a fost fiert inainte, se lasa in cuptor timp de o jumatate de ora. Folia se va indeparta dupa primul sfert din jumatatea de ora.
Alte retete recomandate:

Ficatei de pui

Friptura de pui

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...