Pui Teriyaki

Pui Teriyaki este o delicioasa mancare cu carne. Teriyaki denumeste de fapt un stil de gatit specific bucatariei japoneze.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg de pulpe de pui
  • 1 lingurita de ghimbir proaspat ras sau pudra
  • 1/3 cana de sos de soia
  • 2 linguri de miere
  • 2 catei de usturoi
  • pisati
  • 1 lingura de ceapa
  • taiata foarte marunt
  • 1/2 cana de apa

Mod de preparare

Pui Teriyaki este o delicioasa mancare cu carne. Teriyaki denumeste de fapt un stil de gatit specific bucatariei japoneze. Se amesteca toate ingredientele pentru sos.
Se curata pulpele de pui si se adauga in sos, se pun intr-o punga sau intr-o cutie inchisa ermetic.
Prefer pungile fiindca din cand in cand mai trebuie intoarsa,ca sa patrunda sosul peste tot.
Se lasa la frigider peste noapte.
A doua zi se puna in tava si se coace la cuptor cam 1 ora. Din cand in cand se pune din sos pe deasupra.
E excelent si la gratar


Pui Teriyaki se serveste cald, cu orez simplu.
Sursa acestei retete este blogul culinar Mitinita.

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Supa de pui cu galuste din faina de mei

Este idel pentru bebelusi si copii si inlocuieste cu succes faina de grau! De aceea eu folosesc faina de mei pentru a ii...

Supa de pui cu galuste din faina de mei
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii