Puiul generalului Tso este o reteta de mancare chinezeasca, care este populara in restaurantele din afara Chinei. Numele vine de la General Tso Tsung-tang un reputat general chinez din dinastia Qing.
Puiul generalului Tso este o reteta de mancare chinezeasca, care este populara mai mult in restaurantele chinezesti din afara Chinei. Se spune ca acest fel de mancare ar fi aparut prima data in New York in anii '70. Numele vine de la General Tso Tsung-tang un reputat general chinez din dinastia Qing.
Intr-un bol se amesteca supa de pui, amidonul, zaharul, sosul de soia, otetul si ghimbirul.
Puiul se taie de marimea unei imbucaturi.
Intr-un wok se pune uleiul si cand s-a infierbantat bine de tot se adauga ceapa verde,usturoiul si ardeiul iute si se prajeste 2 minute.
Se adauga pieptul de pui si se caleste 5 minute,pana devine maroniu. Acum se va adauga sosul. Trebuie amestecat bine inainte de a se adauga, amidonul se lasa la fund.
Se mai lasa pe foc cam 3 minute, pana se ingroasa sosul.
Puiul generalului Tso se serveste cu orez alb simplu.
Sursa acestei retete este blogul culinar Mitinita.
Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii