Pulpa de miel cu ienupar si rozmarin

Carnea de miel inainte de a prepara sosul trebuie sa fie tinuta in frigider. Se pregateste un sos din: usturoi, rozmarin, piper si ienupar amestecat

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 3 kg pulpa de miel
  • 3 catei usturoi zdrobiti
  • 1 lingurita piper boabe
  • 3 boabe zdrobite de ienupar (se gasesc la magazine naturiste)
  • 1 lingura ulei de masline
  • 250ml vin alb

Mod de preparare

Carnea de miel inainte de a prepara sosul trebuie sa fie tinuta in frigider.

Se pregateste un sos din: usturoi, rozmarin, piper si ienupar amestecat cu o cantitate suficienta de ulei. Se scoate carnea din frigider si se unde puternic cu sosul facut apoi se lasa sa se odohneasca la temperatura camerei.

Se ia o tava adanca in care se pune carnea si se da la cuptor timp de 1h si 45 min. In cazul in care doriti mai bine facuta carnea tineti-o 2 h.

Se scoate din cuptor si se infasoar in folie de aluminiu. Astfel carnea isi va pastra o culoare rozalie in mijloc.

Se scurge din tava cat mai multa grasime si se pune intr-p tigaie pe foc peste care adaugati vinul. Se lasa sa fiarba.

Este potrivita pentru o masa festiva .
Friptura se serveste cu sosul strecurat intr-o sosiera.

Alte Retete de Pasti :

Ciorba de miel

Friptura de miel coroana

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca