Pulpa de porc cu ciuperci la gratar

Carnea de porc se spala si se portioneaza. Se adauga un praf de sare si apoi se frig bucatile de carne pe gratar. Ciupercile se curata, pastrandu-se p

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 400 g pulpa de porc
  • 400 g ciuperci cu palarii mari
  • 2 linguri de bulion
  • o ceapa mica
  • o jumatate de pahar de ulei
  • 2 ardei grasi
  • 2 morcovi
  • 2 linguri de sos de soia
  • 100 g masline negre
  • o legatura de marar
  • o legatura de patrunjel
  • sare
  • piper
  • un ardei iute

Mod de preparare

Carnea de porc se spala si se portioneaza. Se adauga un praf de sare si apoi se frig bucatile de carne pe gratar. Ciupercile se curata, pastrandu-se palariile si piciorusele intregi, apoi se frig, la randul lor, pe gratar. Dupa ce s-au fript, piciorusele de ciuperci se toaca marunt.

Se face un sos din ceapa tocata, calita in ulei, in care se adauga ardeiul gras si ardeiul iute, taiate in cuburi, morcovul taiat in rondele, maslinele si piciorusele de ciuperci tocate. Cand s-au calit, se adauga bulionul, sosul de soia, verdeata maruntita, sare si piper.
Se asaza palariile de ciuperci pe un platou, iar deasupra lor se pune cate o felie de friptura. Sosul format se rastoarna langa acestea. Se mai pot servi si cu un sos de maioneza si usturoi.

Alte retete mancare recomandate

Ciulama de ciuperci

Ardei umpluti

Piept de pui

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

O mancare gustoasa pe timpul rece

Parteneri
Bucataras.RO

Tort cu ciocolată şi mousse de mascarpone cu lămâie

Un tort pe care l-am pregătit pentru o aniversare şi l-am vrut foarte ciocolatos dar în acelaşi timp,mie îmi...

Tort cu ciocolată şi mousse de mascarpone cu lămâie
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa