Rasol de vita cu sparanghel sote

• puneti ulei pe carne• amestecati fulgii de chilly, cu boia, sare si piper alb si asezonati bine bucatile

Portii
2
Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
900 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • rasol de vita - 2 buc
  • fulgi de chilly - dupa gust
  • sparanghel - 1 legatura
  • unt - 50 g
  • usturoi - 2 catei
  • boia - 1 lingurita
  • ulei - 2 linguri
  • vin alb, demisec - 40 ml
  • gheata - 1 kg
  • sare si piper alb - dupa gust

Mod de preparare

• puneti ulei pe carne
• amestecati fulgii de chilly, cu boia, sare si piper alb si asezonati bine bucatile de carne
• vidati bucatile de rasol folosind un aparat de vidare Food Saver si incalziti aparatul de gatire in vid SousVide Supreme Inox la 65 de grade
• lasati carnea pentru 15 h la gatit si 1 h la odihnit
• cat se odihneste carnea, curatati sparanghelul cu un cutit economic (1 singura data pe fiecare parte)
• puneti sparanghelul la fiert in apa clocotita, cu sare, pentru cca 4 min.
• scoateti sparanghelul in apa cu gheata pentru a-i da soc termic si pentru a-i mentine culoarea verde viu
• dupa cateva minute, scurgeti bine sparanghelul si sotati-l in tigaie timp de 2 min, cu cateii de usturoi pe care ii taiati in prealabil pe jumatate, sare si piper dupa gust, iar la sfarsit stingeti cu vin alb
• optional puteti sota bucatile de rasol intr-o tigaie cca 1 min. pe fiecare parte, pentru a-i conferi o crusta rumena, lucioasa.
Pofta buna!

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!