Rata la cuptor

Rata la cuptor este o friptura eleganta. Pentru a pregati aceasta reteta de rata la cuptor, sunt necesare urmatoarele ingrediente: rata, slanina, margarina, ulei, zeama de lamaie, piper, sare.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • o rata
  • 100 g slanina
  • 200 g margarina
  • 100 ml ulei
  • zeama de la o lamaie
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Pentru rata la cuptor se curata rata, se spala, se presara pe dinauntru si pe dinafara cu sare si piper. Inauntrul ratei se pun bucati de slanina afumata. Se pune la cuptor, stropind-o mereu cu margarina. Cand e aproape gata, se scoate slanina si se pun piper, sare si zeama de lamaie. Va iesi o friptura de rata un pic cu gust de afumatura.

Se mai lasa la cuptor o vreme, pentru a deveni crocanta.


Se poate servi cand este gata.

Alte retete recomandate:

Mancare de rata cu masline

Mancare de rata pe pat de varza

Rata salbatica cu napi

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Desert prajitura de joi a Octaviei

O  reteta veche, dar delicioasa. Daca v-a ramas cozonac pe care nu il mai mananca nimeni il puteti transforma intr-o...

Desert prajitura de joi a Octaviei
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca