Rata la cuptor

Rata la cuptor este o friptura eleganta. Pentru a pregati aceasta reteta de rata la cuptor, sunt necesare urmatoarele ingrediente: rata, slanina, margarina, ulei, zeama de lamaie, piper, sare.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • o rata
  • 100 g slanina
  • 200 g margarina
  • 100 ml ulei
  • zeama de la o lamaie
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Pentru rata la cuptor se curata rata, se spala, se presara pe dinauntru si pe dinafara cu sare si piper. Inauntrul ratei se pun bucati de slanina afumata. Se pune la cuptor, stropind-o mereu cu margarina. Cand e aproape gata, se scoate slanina si se pun piper, sare si zeama de lamaie. Va iesi o friptura de rata un pic cu gust de afumatura.

Se mai lasa la cuptor o vreme, pentru a deveni crocanta.


Se poate servi cand este gata.

Alte retete recomandate:

Mancare de rata cu masline

Mancare de rata pe pat de varza

Rata salbatica cu napi

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...