Rata la cuptor este o friptura eleganta. Pentru a pregati aceasta reteta de rata la cuptor, sunt necesare urmatoarele ingrediente: rata, slanina, margarina, ulei, zeama de lamaie, piper, sare.
Pentru rata la cuptor se curata rata, se spala, se presara pe dinauntru si pe dinafara cu sare si piper. Inauntrul ratei se pun bucati de slanina afumata. Se pune la cuptor, stropind-o mereu cu margarina. Cand e aproape gata, se scoate slanina si se pun piper, sare si zeama de lamaie. Va iesi o friptura de rata un pic cu gust de afumatura.
Se mai lasa la cuptor o vreme, pentru a deveni crocanta.
Se poate servi cand este gata.
Alte retete recomandate:
Mancare de rata cu masline
Mancare de rata pe pat de varza
Rata salbatica cu napi
Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii