Rata/Pui la cuptor

Rata se curata de grsimea care se vede. Se pune intr-o tava rezistenta la foc, in picioare, cu o sticla de bere umpluta cu apa introdusa in cavitate.

Timp pregatire
110 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 rata (3-4 kg) sau un pui mai mare
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Rata se curata de grsimea care se vede. Se pune intr-o tava rezistenta la foc, in picioare, cu o sticla de bere umpluta cu apa introdusa in cavitate. Gitul sticlei trebuie sa ajunaga pina la gitul ratei. Pielea se impunge peste tot cu furculita, dar aveti grija sa nu impungeti si carnea. Se "pudreaza" cu sare si piper si se baga in cuptor la temperatura cea mai ridicata pentru 40 min. Se pune temperatura un pic mai jos si se mai lasa 30 min. Se scoate si se lasa 15 min dupa care se scoate sticla. La fel si pentru pui.
Varza calita, cartofi noi la cuptor si salata sau orice altceva va doriti.

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa