Reteta de Lasagna - Reteta video

Lasagna este una dintre acele retete care place tuturor si care nu ai cum sa dai gres daca vrei sa pregatesti ceva bun. Iti prezint astazi varianta mea de lasagna. Este usor reinterpretata, deviata putin de la reteta originala, insa eu ma mandresc cu ea pentru ca este foarte gustoasa si aspectuoasa pe masura.

Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 pachete foi proaspete de lasagna
  • 15 frunze de busuioc
  • 200 g mozzarella gourmet rasa
  • 150 g parmezan ras
  • Pentru sosul Bolognaise:
  • 1 kg de carne de vita
  • 3 morcovi rasi
  • 2 cepe rase
  • 3 catei de usturoi
  • 30 ml de ulei de masline calitativ
  • 1 lingurita oregano
  • 1 lingurita cimbru
  • 3 linguri de bulion de rosii calitativ
  • 300 ml vin rosu demisec
  • 3 linguri sos Worchester
  • 200 ml de lapte
  • 1/2 lingurita de zahar brun
  • sare si piper dupa gust
  • Pentru sosul Bechamel:
  • 500 ml lapte
  • 200 ml smantana de gatit
  • 80 g faina
  • 100 g unt
  • 1 varf de cutit de nucsoara
  • sare si piper alb dupa gust

Mod de preparare

In functie de dimensiunea tavii, poti avea nevoie de 2 sau 3 pachete de foi proaspete de lasagna.

Caleste cepele si morcovii in ulei de masline.

Adauga sare, piper, cimbru si oregano si amesteca bine.

Toaca usturoiul marunt si adauga-l si pe-acesta in tigaie;

Fa loc in centrul tigaii si adauga carnea de vita;

Caleste-o si pe-aceasta, adauga apoi vinul rosu si lasa-l sa se reduca;

Adauga apoi rosiile proaspete tocate si 1/2 lingurita de zahar brun pentru a-i mai taia din aciditate;

Adaugati apoi sosul Worchester (este strict optional) insa mie-mi place foarte mult aroma usor iute pe care i-o confera sosului Bolognaise;

Amesteca bine si micsoreaza focul amestecand din cand in cand pentru a evita lipirea;

Cu cateva minute inainte de a opri sosul, adauga laptele – acesta are rolul de a pune in evidenta foarte bine gustul carnii;

Opreste sosul si lasa-l sa se raceasca - intre timp te poti apuca de sosul Bechamel;

Tempereaza putin untul intr-o craticioara pe foc potrivit si adauga faina;

Amesteca energic cu ajutorul unui tel si incorporeaza treptat si laptele;

Odata adaugat laptele, iar compozitia a inceput sa se ingroase, adauga smantana de gatit, sarea si praful de nucsoara;

Amesteca energic pana obtii o compozitie lichida legata, densa. Las-o si pe-aceasta sa se raceasca putin;

Ia o tava de cuptor si la baza acesteia pune sos Bolognaise;

Adauga foi de lasagna pe deasupra si peste acestea sos Bechamel si sos Bolognese si sa nu uitam de lovitura de gratie, cateva frunze de busuioc;

Peste acestea adaugam putina mozzarella gourmet rasa si putin parmezan – va lega mult mai bine compozitia;

Repeta procesul cu inca doua straturi, iar pe ultimul adauga sosul Bechamel, restul de parmezan si restul de mozzarella rasa.

Tot ce mai ramane de facut este sa introduci lasagna in cuptor pentru cca 45-50 min, si sa astepti cumintel pana se gatesc bine foile, iar deasupra se va gratina frumos;

Las-o sa se raceasca putin inainte de a o servi, ca s-o poti taia.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Desert gogosi

Desert gogosi
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca