Rinichi la cuptor

Rinichii se curata de grasime, se taie pe lung si se oparesc cu apa clocotita. Se lasa pentru o jumatate de ora in apa rece, dupa care se pun intregi

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 350 gr rinichi
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • sare
  • piper boabe
  • 1 pahar de vin alb
  • 2 linguri de unt
  • 1 jumatate de telina

Mod de preparare

Rinichii se curata de grasime, se taie pe lung si se oparesc cu apa clocotita. Se lasa pentru o jumatate de ora in apa rece, dupa care se pun intregi intr-o tava cu unt si zarzavat de supa curatat si spalat. Se acopera cu apa calda si se tine tava in cuptor o ora. Din cand in cand se intorc rinichii si se stropesc cu sosul din tava. Se scot pe o farfurie, sosul se mai scade dupa ce s-a adaugat sare, piper macinat si vin alb, apoi se rastoarna peste rinichi si garnitura de legume sote.
Se servesc fierbinti.

Alte retete culinare:

Dovlecei cu carne

Mancare de fasole boabe

Ardei umpluti

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...