Rulada cu slanina afumata si orez

Pentru rulada cu slanina afumata si orez se taie felii de carne ca pentru snitele, se bat cu ciocanul de lemn, fara sa se rupa, se indreapta marginile, se presara cu sare si piper.

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg pulpa de porc
  • 200 g de slanina afumata
  • o cescuta de ulei
  • 1 ceapa
  • 1 telina mica
  • 1 fir de patrunjel
  • 1 cescuta de zeama de carne
  • sare
  • piper
  • 1 ceasca orez

Mod de preparare

Pentru rulada cu slanina afumata si orez se taie felii de carne ca pentru snitele, se bat cu ciocanul de lemn, fara sa se rupa, se indreapta marginile, se presara cu sare si piper. Pe fiecare bucata de carne se asaza cite o felie subtire de slanina afumata. Se face sul fiecare bucata de carne si se leaga. Intr-o cratita se infierbinta ulei, se pune o ceapa taiata marunt, felii de telina, patrunjel, sare si resturile de carne si slanina taiate marunt. Se lasa totul inabusit cam 1/4 ora, amestecand mereu cu lingura ca sa nu se prinda. Se asaza apoi deasupra ruladele de carne, se intorc pe o parte si pe alta pana se prajesc, fara sa se rumeneasca. Se dau apoi la cuptor si se tin la foc potrivit 1 1/2 ora, intorcandu-le din cand in cand si stropindu-le cu o cescuta de apa rece. In sosul din cratita se adauga o cescuta de zeama de carne si se lasa sa mai dea cateva clocote. Se strecoara, se toarna peste rulada. Separat se fierbe orezul in zeama de carne cu sare si piper si se asaza in sos linga rulada.


Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Tort cu mac si portocale

Un tort foarte bun, aromat si gustos. :x Pentru blat m-am inspirat de la Laura Sava.

Tort cu mac si portocale
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca