Rulada de carne

- Feliile de piine se inmoaie in lapte si apoi se storc bine - ceapa se taie marunt de tot, usturoiul se da prin presa de usturoi - se toaca marunt pa

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • carne macinata de porc si vita (jumatate de kg din fiecare)
  • o ceapa
  • 3 catei de usturoi
  • patrunjel
  • marar
  • 4 oua fierte
  • sundried tomatoes
  • 2 felii de piine si putin lapte
  • putin ketchup
  • 1 ou (nefiert)
  • sare
  • piper

Mod de preparare

- Feliile de piine se inmoaie in lapte si apoi se storc bine

- ceapa se taie marunt de tot, usturoiul se da prin presa de usturoi

- se toaca marunt patrunjelul, mararul si citeva bucati de sundried tomatoes (dau o aroma deosebita ruladei)

Se adauga toate carnii macinate, impreuna cu ketchup, oul crud, sare si piper.

Se amesteca bine, dupa care se ia putina carne si se pune pe fundul vasului care va merge in cuptor. Peste acest strat se aseaza frumos ouale fierte.

Se completeaza cu restul de carne, imbracind ouale si dind forma de rulada (cred ca arata mai mult a chec)

Se pune in cuptorul preincalzit la 190°C si se coace cit este nevoie. Cred ca la mine a stat o ora si ceva.

Reteta propusa de Cassia
Este foarte buna ca si aperitiv rece

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...