Rulada de vitel

Felia de paine se curata de coaja si se taie cuburi. Se toaca marunt patrunjelul, sardelele si caperele, apoi se framanta cu carnea tocata, oul, sare

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 felie paine toast
  • 1 legatura patrunjel
  • 3 fileuri de sardele
  • 2 linguri capere
  • 200 gr carne tocata
  • 1 ou
  • sare
  • piper
  • 4 felii pulpa de vitel
  • 1 ceapa
  • 200 gr morcovi
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingurita bulion
  • 100 ml vermut
  • 400 ml supa de vita
  • 1 lingurita amidon

Mod de preparare

Felia de paine se curata de coaja si se taie cuburi. Se toaca marunt patrunjelul, sardelele si caperele, apoi se framanta cu carnea tocata, oul, sarea si piperul. Se bat feliile de pulpa, se sareaza si se pipereaza. Se asaza pe fiecare felie cate o bucata de carne tocata si se ruleaza. Se toaca marunt ceapa, se rad morcovii, apoi se prajesc ruladele in ulei incins. Se adauga legumele si bulionul, in uleiul ramas, se stinge cu vermut, apoi se lasa la fiert. Se adauga ruladele, apoi se acopera vasul cu un capac. Se lasa la inabusit in cuptorul incins, circa 40 de minute. Dupa ce s-au facut, se scot ruladele, sosul se da la fiert inca 5 minute, se sareaza, se pipereaza.


Se serveste sosul cu rulada si garnitura de piure de cartofi.

Alte retete culinare:

Muschi de porc la cuptor Cartofi la cuptor Friptura de vita la cuptor

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...