Rulada din piept de curcan

Mincare de spanac Se fierbe spanacul, se strecoara si se pune intr-un vas cu teflon, se toarna laptele si un amestec de cateva linguri de faina cu us

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • (6 persoane): o jumatate de piept de curcan taiat orizontal dar nu complet
  • asa incit sa se poate deschide intr-o bucata mai mare (dublu de mare)
  • care se bate ca pentru snitele dar putin mai groasa
  • brinza (mozarella
  • sau alta dupa preferinte)
  • mincare de spanac mai ingrosata (proaspata sau resturi din ziua precedenta)

Mod de preparare

Mincare de spanac

Se fierbe spanacul, se strecoara si se pune intr-un vas cu teflon, se toarna laptele si un amestec de cateva linguri de faina cu usturoi inmuiate in lapte, se lasa sa fiarba, invartind din cand in cand, se potriveste de sare, piper, marar tocat. Se ia de pe foc si se pun 1-2 linguri de otet balsamic. Se poate servi cu chiftele, cu carne (gatita in orice fel dar fara sos), cu oua fierte sau facute ochiuri, iar in zilele urmatoare se poate pune in "Rulada de curcan".

Rulada

Carnea se bate intre 2 foi de plastic pina are grosimea dorita, apoi se sareaza, se pipereaza. Se acopera cu feliile de brinza apoi se pune peste feliile de brinza spanacul, dar nu se intinde chiar pina la margini, ca sa se poata inchide rulada cu scobitori la toate capetele. Se aseaza intr-o tava cu putina apa si citeva cubulete de unt sau margarina, se acopera cu foile de aluminiu si se coace pina este gata (este gata atunci cind impunsa cu o scobitoare, lichidele care curg sunt netulbure (clear liquids) aproximativ 35 - 40 minute. Se ia aluminiul de pe ea, se mareste temperatura ca sa se bronzeze rapid fara sa se usuce si se scoate. Se lasa sa se odihneasca citeva minute ca sa se poata taia fara sa se imprastie.
Se taie felii si se aseaza pe un platou in jurul unei movilite de cartofi piure, sau cartofi natur.

Pofta buna !

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa