Rulada din pulpa de berbecut cu spanac si leurda

Rulada din pulpa de berbecut este perfecta pentru o masa festiva. Umplutura cu spanac si leurda si ierburile aromate de primavara ii dau o savoare aparte.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • O pulpa de berbecut dezosata
  • usturoi
  • sare si piper
  •  
  • Pentru umplutura:
  • o ceapa mai mica
  • 3-4 catei de usturoi
  • 500 g frunze de spanac sau 250 g spanac congelat
  • 2 legaturi leurda
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 1 legatura ceapa verde
  • 1 legatura usturoi verde
  • 1 ou
  • cimbru sau alte condimente dupa gust
  • 1 cub Knorr de legume
  • 1 pahar de vin
  • putin ulei

Mod de preparare

Spalam si stergem pulpa, indepartam grasimea (daca are), o ajustam sa-i dam forma dreptunghiulara o impanam cu cateii de usturoi taiati feliute si o batem putin cu ciocanul de snitele. Condimentam cu cimbru, sare si piper.

Incingem putin ulei si adaugam ceapa uscata, apoi spanacul, dupa cateva minute o legatura de leurda tocata grob, ceapa verde si ardeiul gras taiat cubulete. Le calim foarte putin si dam tigaia deoparte.

Cand s-a racorit adaugam oul, sare, piper, cubul de Knorr, putina nucsoara rasa si amestecam bine.

Peste carnea pregatita ca mai sus se presara patrunjelul tocat marunt, cealalta legatura de leurda, usturoiul verde tocat marunt. La un capat se pune umplutura. Rulam, legam cu ata alimentara si o punem intr-o tava, stropim cu putin ulei si adaugam putina apa calda.

Pentru aspect se cresteaza superficial (atentie, sa nu taiati ata) si se unge rulada cu boia de ardei. Se acopera tava cu staniol si se da la cuptor (care a fost preincalzit), si se lasa sa se coaca.

Dupa vreo ora se indeparteaza staniolul de deasupra, se toarna vinul si se lasa sa se rumeneasca. Se incearca daca este gata cu o scobitoare lunga sau cu un cutit subtire: daca zeama nu are culoarea rosiatica ci este limpede, rulada este gata. Se scoate pe un platou.

Sosul ramas se scurge intr-un vas mai mic, se fierbe pana mai scade (daca e prea subtire) si se ingroasa cu o lingurita de amidon alimentar. Se ia de pe foc, se lasa sa se racoreasca putin si se adauga usturoi verde pisat.

Reteta Rulada din pulpa de berbecut cu spanac si leurda a fost propusa de gecuza pe forum culinar.ro


Rulada de berbecut umpluta cu spanac si leurda e foarte buna cu acest sos, cu orice garnitura (cartofi natur, piure, orez) si cu salata alaturi. Pofta buna!

Inghetata frantuzeasca de vanilie

O inghetata foarte buna!

Spanac cu usturoi verde, la cuptor

Foarte gustoasa si usor de preparat aceasta mancarica.

Pulpe de pui cu legume la cuptor

Retete dietetice Vara, legumele sunt foarte gustoase. Iar din combinatia cu carnea de pui iese un...

Parteneri
Bucataras.RO

Pizza cu carne de pui

Daca sotul meu a spus ca e cea mai buna pizza si ca ar manaca-o doar astfel pregatita, sa il credeti pe cuvant! :D Nu este...

Pizza cu carne de pui
Gustos.RO

Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata

Descoperă rețeta de înghețată de iaurt cu căpșuni, cremoasă și aromată. Prepară acasă o înghețată sănătoasă...

Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu capsuni si bezea

Prajitura cu capsuni si bezea