Rulade de porc

Rulada de porc este un preparat culinar elegant si foarte gustos. Avand umplutura, acestea se pot servi cu diferite sosuri.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 felii carne de porc( snitele)
  • 6-8 felii de bacon afumat-taiat foarte subtire
  • 1-2 morcovi
  • 2-3 linguri creme fraiche (sau smintina mai groasa si acrisoara )
  • 100 ml vin alb
  • 250 ml supa de legume
  • ulei de susan (merge si floarea soarelui)
  • patrunjel
  • salvie
  • sare si piper

Mod de preparare

Ruladele de porc sunt preparata culinare elegante si foarte gustoase. Feliile de carne, se bat, se sareaza si se pipereaza pe ambele parti. Pe partea interioara, se unge felia de carne cu un strat subtire de mustar. Peste mustar se aseaza feliile de bacon. Morcovii se curata si se taie bastonase ,se aseaza peste bacon. Se mai pune o frunza de patrunjel si una de salvie, se ruleaza si se nchide cu ac pentru rulada (merge si cu un scobitor). Ruladele, se rumenesc intr-o tigaie, in putin ulei de susan. Pentru gust, se poate adauga in tigaie, 2-3 catei de usturoi, o ceapa mica si ceva verdeata. Cind sint rumenite ruladele, se sting cu vin se lasa acoperite la foc rapid sa scada vinul. Se mai sting o data cu supa de legume si se mai lasa aproximativ 10 minute la fiert. Se scot ruladele afara din tigaie, se pastreaza la cald. La fondul ramas in tigaie se adauga 2-3 linguri mari de creme fraiche(smintina groasa) si se amesteca bine, la foc mic, timp de un minut.


Ruladele se servesc alaturi de sos si 1 cartof fiert sau o cupa de orez aromat.

Alte rulade recomandate:

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...