Ruladele din pulpe de pui

Dezosam pulpele, punem putin spanac, condimentam cu sare si piper,cu ceva chili si floarea de muscat. Peste punem ceva cascaval, eu am taiat in forma

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 6-8 pulpe superioare de pui
  • 250 g de spanac blansat
  • sare
  • piper
  • 1 buc lamaie
  • floare de muscat(eu nu am pus)
  • chili(proaspat sau uscat)
  • 100 g Mozzarela sau Scamorza
  • 150 g felii subtire de Speck/bacon
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 pahar vin alb
  • 100 g creme fraiche
  • zahar dupa gust

Mod de preparare

Dezosam pulpele, punem putin spanac, condimentam cu sare si piper,cu ceva chili si floarea de muscat.

Peste punem ceva cascaval, eu am taiat in forma de chibrite mai groase...

Rulam carnea si inpachetam cu citeva felii de Speck, (poate sa fie si sunca de Parma). Partea unde se unesc capetele Speckului punem prima data in tigaia incinsa cu putin ulei, aceasta se va lipi bine si nu se mai desface...prajim din toate partile pana primeste o culoare aurie, apoi lasam cu capac vreo 10 minute la foc mic. Din cand in cand turnam putin vin, dar numai atat cat sa se poata combina cu sucul(?) acela din cratita, deci in orice caz nu tot vinul deodata.

Punem ruladele intr-un recipient rezistent la caldura si lasam la 120°C (preincalzit) in jur de 10-15 min in cuptor.

Daca ne-a ramas prea mult ulei in tigaie, putem sa aruncam, dar numai uleiul...daca nu, turnam restul vinului si fierbem pana se dezlipeste tot de pe fundul oalei. Adaugam creme fraiche si amestecam f. bine. Se condimenteaza cu suc de lamaie, sare (atentie la Speck, ca este deja sarat..)piper si zahar.


Se poate servi cu piure de cartofi, defapt cu orice, si cu o salata asortata.

Pofta buna!

Reteta Ruladele din pulpe de pui a fost propusa de pitt4 pe forum culinar.ro

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Perisoare de vita in sos de smantana cu parmezan

Foarte bun a fost sosul,o sa incerc cu carne tocata de pui sau de porc,asta de vita nu ma prea incanta.

Perisoare de vita in sos de smantana cu parmezan
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii