Rulouri de carne cu garnitura de couscous

Mod de preparare: - Rosiile le spalam, le taiem in doua si le punem in tava alaturi de usturoiul necuratat. Le dam la cuptor la 150 gr timp de 1H; -

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pt garnitura avem nevoie de
  • 250 g couscous
  • 300 g rosii cherry (mergsi din celelaltedr astea sint mai gustoase)
  • citiva catei de usturoi
  • 60 ml apa
  • 30 ml c + 1 lg
  • 1 lg de suc de lamiie (daca va place
  • eu nu am pus)
  • 150 g masline negre
  • patrunjel
  • cimbru
  • sare
  • piper
  • Facem acum rulourile
  • carne de porc (eu am avut cotlete)
  • capere
  • seminte de pin
  • usturoi
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Mod de preparare:

- Rosiile le spalam, le taiem in doua si le punem in tava alaturi de usturoiul necuratat. Le dam la cuptor la 150 gr timp de 1H;

- Fierbem 300-400 ml apa in care am adaugat 1 lg de ulei de masline. Turnam peste couscous si lasam sa se umfle.

- Curatam maslinele de simburi (daca sint fara simburi doar le taiem marunt).

- Scoatem rosiile cind se implineste timpul, le lasam sa se racoreasca un poco. Apoi scoatem coaja si le punem in blender alaturi de cimbru, patrunjel, 60 ml apa si 30 ml ulei de masline si usturoiul copt (pe care-l decojim) si amestecam bine.

- Punem sosul astfel pregatit, maslinele peste couscous. Potrivim de sare si piper.

Rolourile de carne:

- Batem carnea ca pt snitele, saram si piperam.

- Pe fiecare felie de carne punem citeva capere, seminte de pin si felii de usturoi.

- Rulam, bagam capetele inauntru ca la sarmale si infigem o scobitoare pt a nu se desface in tigaie.

- Punem in tigaie cu ulei de masline si apa (juma-juma) si le inabusim la foc mic pt a se patrunde pina in interior.

Reteta propusa de shumaila

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Gogosi pufoase la cuptor

Este prima data cand fac aceste gogosele si chiar mi-au iesit foarte delicioase. Reteta am luat-o de la Laura Adamache.

Gogosi pufoase la cuptor
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca