Rulouri de carne cu garnitura de couscous

Mod de preparare: - Rosiile le spalam, le taiem in doua si le punem in tava alaturi de usturoiul necuratat. Le dam la cuptor la 150 gr timp de 1H; -

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pt garnitura avem nevoie de
  • 250 g couscous
  • 300 g rosii cherry (mergsi din celelaltedr astea sint mai gustoase)
  • citiva catei de usturoi
  • 60 ml apa
  • 30 ml c + 1 lg
  • 1 lg de suc de lamiie (daca va place
  • eu nu am pus)
  • 150 g masline negre
  • patrunjel
  • cimbru
  • sare
  • piper
  • Facem acum rulourile
  • carne de porc (eu am avut cotlete)
  • capere
  • seminte de pin
  • usturoi
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Mod de preparare:

- Rosiile le spalam, le taiem in doua si le punem in tava alaturi de usturoiul necuratat. Le dam la cuptor la 150 gr timp de 1H;

- Fierbem 300-400 ml apa in care am adaugat 1 lg de ulei de masline. Turnam peste couscous si lasam sa se umfle.

- Curatam maslinele de simburi (daca sint fara simburi doar le taiem marunt).

- Scoatem rosiile cind se implineste timpul, le lasam sa se racoreasca un poco. Apoi scoatem coaja si le punem in blender alaturi de cimbru, patrunjel, 60 ml apa si 30 ml ulei de masline si usturoiul copt (pe care-l decojim) si amestecam bine.

- Punem sosul astfel pregatit, maslinele peste couscous. Potrivim de sare si piper.

Rolourile de carne:

- Batem carnea ca pt snitele, saram si piperam.

- Pe fiecare felie de carne punem citeva capere, seminte de pin si felii de usturoi.

- Rulam, bagam capetele inauntru ca la sarmale si infigem o scobitoare pt a nu se desface in tigaie.

- Punem in tigaie cu ulei de masline si apa (juma-juma) si le inabusim la foc mic pt a se patrunde pina in interior.

Reteta propusa de shumaila

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Parteneri
Bucataras.RO

Bradut de Craciun

sursa Bucataresele Vesele :)

Bradut de Craciun
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise