In copilarie, sarmalele cu mamaliguta erau nelipsite de pe masa de Craciun.
Mai intai spalam varza si o lasam in apa rece 2-3 ore. Carnea tocata o punem intr-un castron. Peste carne adaugam ceapa data pe razatoarea cu orificii mici, orezul (spalat in apa rece), cimbru, sare si piper. Amestecam bine si dam deoparte pana pregatim frunzele de varza. Varza o desfacem in foi potrivit de mari carora le taiem cotoarele si nervurile mai groase. Formam sarmalele punand in centrul fiecarei bucati de varza, carne (cat o nuca), rulam foaia iar capetele le introducem inauntru cu degetul aratator. Le asezam intr-o cratita pe fundul careia am pus frunze de varza (varza tocata) si foile de dafin. Presaram printre sarmale piper si cimbru si deasupra punem iarasi frunze de varza (varza tocata), adaugam vinul, uleiul si apa cat sa le acopere. Punem cratita pe aragaz si cand sarmalele incep sa clocoteasca introducem cratita in cuptorul incalzit, la foc mic pentru circa 3 ore. Mai adaugam apa din cand in cand. Cu o jumatate de ora inainte sa oprim focul, inlaturam fruzele de varza de deasupra si adaugam pasta de tomate dizolvata in putina apa. Se servesc calde, alaturi de mamaliguta si ardei iute.
De vreo câteva săptămâni am descoperit gustul cărnii de rață. Super delicioasă! Sincer e prima oară, în viața mea,...
Rață înăbușită în suc de ananasOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj