Sarmale

In copilarie, sarmalele cu mamaliguta erau nelipsite de pe masa de Craciun.

Portii
10
Timp pregatire
25 minute
Timp coacere
210 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 verze murate potrivite
  • 1 kg de carne tocata (porc si vita)
  • 3 cepe mari
  • o cescuta cu orez
  • o lingura cu pasta de tomate
  • o lingurita Cimbru
  • o lingurita piper
  • sare
  • 2 frunze de dafin
  • 250 ml vin alb
  • 50 ml ulei
  • apa

Mod de preparare

Mai intai spalam varza si o lasam in apa rece 2-3 ore. Carnea tocata o punem intr-un castron. Peste carne adaugam ceapa data pe razatoarea cu orificii mici, orezul (spalat in apa rece), cimbru, sare si piper. Amestecam bine si dam deoparte pana pregatim frunzele de varza. Varza o desfacem in foi potrivit de mari carora le taiem cotoarele si nervurile mai groase. Formam sarmalele punand in centrul fiecarei bucati de varza, carne (cat o nuca), rulam foaia iar capetele le introducem inauntru cu degetul aratator. Le asezam intr-o cratita pe fundul careia am pus frunze de varza (varza tocata) si foile de dafin. Presaram printre sarmale piper si cimbru si deasupra punem iarasi frunze de varza (varza tocata), adaugam vinul, uleiul si apa cat sa le acopere. Punem cratita pe aragaz si cand sarmalele incep sa clocoteasca introducem cratita in cuptorul incalzit, la foc mic pentru circa 3 ore. Mai adaugam apa din cand in cand. Cu o jumatate de ora inainte sa oprim focul, inlaturam fruzele de varza de deasupra si adaugam pasta de tomate dizolvata in putina apa. Se servesc calde, alaturi de mamaliguta si ardei iute.

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa