Sarmale cu varza dulce in vas de lut

Nelipsite de pe masa de sarbatori.

Portii
6
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • o varza dulce mare
  • 400 gr orez cu bobul rotund
  • 300 gr carne tocata de porc fara grasime
  • 1 morcov
  • 2 cepe potrivit de mari
  • 2 oua mai micute
  • 1 lingura de gris
  • 130 ml ulei de floarea soarelui+2 linguri
  • 2 linguri pasta de rosii concentrata
  • 5 linguri suc de rosii
  • patrunjel proaspat
  • ½ lingurita marar uscat
  • sare

Mod de preparare

Ceapa se taie marunt, iar morcovul se da prin razatoarea cu ochiuri mici, apoi se calesc impreuna cu jumatate din cantitatea de ulei si pasta de rosii dar fara a se rumeni.

Peste orez se toarna apa firbinte si se lasa 5 minute, apoi se scurge bine.

Intr-un castron se pune amestecul de ceapa si morcov(dupa ce s-a racorit), orezul, carnea, uleiul, grisul, ouale, patrunjel tocat dupa gust, sare si piper apoi se amesteca cu mana pana se omogenizeaza.

Se pune o oala cu apa pe foc unde se oparesc frunzele de varza spalate pe rand, atat cat sa se inmoaie putin pentru a se putea rula mai bine.

Partea mai tare din mijlocul frunzelor se taie si se pastreaza apoi restul de frunza se foloseste pentru a rula sarmalele. Se ia ojumatate de frunza, apoi se aseaza o lingura din compozitie pe unul din capete si se ruleaza avand grija sa se aduca laturile spre interior pentru a nu se desface la fiert.

Se aseaza pe fundul vasului de lut cotorii frunzelor apoi sarmalele fara a lasa prea mult spatiu intre ele. Bulionul se amesteca cu mararul uscat, 2 linguri de ulei, sare si cca 400ml de apa apoi se toarna peste sarmale, daca mai este nevoie se mai completeaza cu apa atat cat sa acopere sarmalele. Se pune capacul si se da la cuptor pentru cca 2 ore. Dupa vreo ora si jumatate se verifica daca sunt fierte si daca au inca multa zeama se ia capacul si se mai lasa putin ca sa se evapore.

Sunt foarte bune atat calde cat si reci.

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa