Sarmale cu varza dulce si marar

Pentru sarmalele cu varza dulce se da prin masina carnea de porc sau amestecata, de vaca si de porc, si miezul de la o felie groasa de paine, muiat si stors bine.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 varza mare sau
  • 2 mijlocii
  • 750 g carne macra
  • 1 felie paine
  • 2 cepe
  • 2 linguri orez
  • 100 g untura
  • sare
  • piper
  • marar tocat
  • 1 crenguta mica de cimbru
  • 1 ardei gras
  • 6 rosii sau
  • 2 linguri bulion
  • 1l bors.

Mod de preparare

Pentru sarmalele cu varza dulce se da prin masina carnea de porc sau amestecata, de vaca si de porc, si miezul de la o felie groasa de paine, muiat si stors bine. Separat se prajeste in untura ceapa taiata marunt. Cand incepe sa se ingalbeneasca, se adauga orezul ales si spalat. Se prajeste usor si orezul, se stinge cu putina apa, apoi se amesteca cu carnea, se adauga verdeata tocata marunt, sare si un praf de piper.
Se desfac foile de la o capatana frumoasa de varza. Se taie cotorul de la fiecare foaie si se oparesc cu bors, tinandu-le pana se moaie. Se taie foile in bucati potrivit de mari si in ele se inveleste camea pentru sarmale. Adevaratele sarmale moldovenesti se fac mici cat o nuca. Varza ramasa neintrebuintata la sarmale se taie ca taiteii mai grosi. Se pune un strat de varza taiata in cratita, apoi se asaza sarmalele una linga alta si un al doilea rand, daca ies mai multe. Intre randuri se asaza felii de rosii. Deasupra se pune inca un strat de varza taiata si un ardei gras, taiat subtire. Se adauga cateva linguri de bors, fiert separat, strecurat si indoit cu apa ca sa nu fie prea acru, rosiile taiate felii sau putin bulion de rosii sau de ardei si o lingura buna de untura. Se lasa sa fiarba pe masina, apoi se da la cuptor, la foc potrivit si se tin pana scade zeama atat cat trebuie. Sarmalele sunt mult mai bune incalzite, de aceea este mai bine sa fie pregatite din ajun.


Sarmalele cu varza dulce se servesc calde.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Desert prajitura de joi a Octaviei

O  reteta veche, dar delicioasa. Daca v-a ramas cozonac pe care nu il mai mananca nimeni il puteti transforma intr-o...

Desert prajitura de joi a Octaviei
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca