Sarmale in foi de vita, stevie sau spanac

Foile de vita, spanac sau stevie se oparesc in apa clocotita cu sare. Carnea tocata se amesteca cu ceapa taiata fin si inabusita cu orezul, piinea mui

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1/2 kg carne de vitel sau miel
  • 3 cepe
  • 1 cescuta orez
  • 1 felie franzela
  • sare
  • verdeata
  • 1 pahar smintina
  • 1 lingurita faina
  • 1/2 l bors
  • foi de vita
  • stevie sau spanac

Mod de preparare

Foile de vita, spanac sau stevie se oparesc in apa clocotita cu sare. Carnea tocata se amesteca cu ceapa taiata fin si inabusita cu orezul, piinea muiata in lapte, sare, verdeata si se fac sarmalute cit mai mici. Se asaza in cratita rinduri, se umple cu zeama in care s-au oparit foile. Se lasa sa fiarba la foc potrivit. Cind sint aproape fierte se toarna deasupra borsul. Iar cind sint bine fierte se toarna pe deasupra trei sferturi din paharul cu smintina amestecat cu o lingurita de faina. Se dau la cuptor sa se rumeneasca foarte bine si se servesc cu restul de smintina Borsul se toarna dupa ce sarmalutele sint fierte mai intii cu apa, ca sa nu se intareasca frunza.

Inghetata frantuzeasca de vanilie

O inghetata foarte buna!

Spanac cu usturoi verde, la cuptor

Foarte gustoasa si usor de preparat aceasta mancarica.

Pulpe de pui cu legume la cuptor

Retete dietetice Vara, legumele sunt foarte gustoase. Iar din combinatia cu carnea de pui iese un...

Parteneri
Bucataras.RO

Tocana de cartofi noi cu afumatura

Comanda serioasa, asa ca mama Leu a executat...:D

Tocana de cartofi noi cu afumatura
Gustos.RO

Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata

Descoperă rețeta de înghețată de iaurt cu căpșuni, cremoasă și aromată. Prepară acasă o înghețată sănătoasă...

Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu capsuni si bezea

Prajitura cu capsuni si bezea