Sarmalele bunicii

Pentru sarmalele bunicii va trebuie 500 g carne de porc, 500 g carne de manzat.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g carne de porc
  • 500 g carne de manzat
  • 200 g slanina afumata
  • 200 g costita afumata
  • 1 kg ceapa
  • 2 morcovi
  • o cana de orez
  • o varza murata
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • o lingura de boia dulce

Mod de preparare

Sarmalele bunicii sunt delicioase. Se taie ceapa marunt, morcovul se rade pe razatoare, slanina si costita se taie cubulete, dupa care se amesteca si se calesc la foc domol, timp de 20 de minute, apoi adaugam carnea taiata cubulete si orezul spalat bine, dam gust de sare, piper si boia. Amestecam bine si facem sarmale mari dintr-o singura frunza, le asezam in cratita unsa cu ulei, punem crengute de cimbru si varza tocata, asezam sarmalele in rand, apoi punem 4 cani de apa, 200 g suc de rosii si dam cratita la cuptor.


Sarmalele bunicii sunt bune calde.

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...