Nimic nu se compara cu niste sarmale moldovenesti
Se curata ceapa, se toaca si se pune la prajit in ulei, se toaca si prazul si se pune peste ceapa si, cand isi schimba putin culoarea, se opreste focul. Se clateste orezul si se pune la fiert cu putina apa, asa cam cat sa depaseasca 1 cm orezul si, cand apa dispare, se pune orezul intr-un vas. Peste orez se adauga ceapa si prazul prajit, se adauga ouale, carnea tocata, oregano, tarhonul, bulionul de gogosari, sarea si se omogenizeaza compozitia.
Se pune apa intr-un vas si, cand da in clocot, se pun foile de vita de vie, se amesteca si se opreste focul. Frunzele isi schimba imediat culoarea si se pot rula usor. Se taie capacele la dovleci, se scoate miezul de la dovleacul placintar, se foloseste miezul pentru a pregati o delicioasa placinta si se umplu cu sarmalute. Se toarna peste sarmalute suc de rosii, suc ce a fost obtinut prin presarea unor rosii prin sita de cernut faina de porumb. Se pun capacele la dovleci si se dau la cuptor si, cand intra usor o scobitoare in dovleac, este semn ca sarmalutele sunt fierte.
Sa aveti pofta, dragilor!
"De orice se poate lipsi romanul, dar de mancare niciodata.Itinerarul gastronomic, o data stabilit,va fi urmat cu...
Pui SultanicaGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa