Sarmalute libaneze

Dupa ce sarmalutele au fost impachetate, intr-o oala mare, se aseaza in partea de jos cotletele de berbecut. Ele sunt acoperite cu bucati mari de car

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Compozitia sarmalutelor este:
  • carne de vita
  • orez
  • ceapa rosie tocata marunt
  • sare
  • scortisoara
  • un pic de menta uscata si un strop de zeama de lamaie pentru gust
  • foi de vita

Mod de preparare

Dupa ce sarmalutele au fost impachetate, intr-o oala mare, se aseaza in partea de jos cotletele de berbecut. Ele sunt acoperite cu bucati mari de carne, bine impanata, tot de berbecut, de preferinta. Ideea este ca acestea din urma sa lase grasimea in care cotletele se vor patrunde corespunzator.

Deasupra se aseaza, ca la armata, sarmalutele. Se acopera si se lasa la fiert.


Alte retete culinare recomandate

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Pogacele cu branza si seminte

Perfecte de rontait 

Pogacele cu branza si seminte
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii