Sarmalute libaneze

Dupa ce sarmalutele au fost impachetate, intr-o oala mare, se aseaza in partea de jos cotletele de berbecut. Ele sunt acoperite cu bucati mari de car

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Compozitia sarmalutelor este:
  • carne de vita
  • orez
  • ceapa rosie tocata marunt
  • sare
  • scortisoara
  • un pic de menta uscata si un strop de zeama de lamaie pentru gust
  • foi de vita

Mod de preparare

Dupa ce sarmalutele au fost impachetate, intr-o oala mare, se aseaza in partea de jos cotletele de berbecut. Ele sunt acoperite cu bucati mari de carne, bine impanata, tot de berbecut, de preferinta. Ideea este ca acestea din urma sa lase grasimea in care cotletele se vor patrunde corespunzator.

Deasupra se aseaza, ca la armata, sarmalutele. Se acopera si se lasa la fiert.


Alte retete culinare recomandate

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii