Sarmalutele moldovenesti in foi de vita sunt delicioase. Pentru a prepara aceste sarmalute aveti nevoie de carne de vita, orez, morcovi, ceapa si bulion. Spor la gatit!
Sarmalutele moldovenesti in foi de vita de vie sunt delicioase. Pentru a prepara aceste sarmale se curata ceapa si morcovul si se caleste ceapa pana devine lucioasa, dupa care se adauga orezul. Se lasa la racit si se incorporeaza in carnea tocata impreuna cu cimbrul, sarea si piperul dupa gust. Se oparesc si scurg frunzele de vita de vie, dupa care se impacheteaza sarmalutele si se aseaza in oala pe un strat de frunze, cu foi de dafin printre ele. Se toarna apa fiarta cat sa le acopere si se fierb la foc mic, in oala doar partial acoperita.
Se toarna peste, bulionul dizolvat in 200 ml apa si se introduce tava in cuptorul preincalzit, la foc mijlociu, pentru 15 minute.
Sarmalele moldovenesti se servesc cu smantana.
Acesta reteta este scrisa de Radu Bogdan pentru concursul media-content. Si tu poti publica retete pe culinar.ro si ai sansa de a castiga un Iphone sau un Ipad.
Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii