Spate de porc cu piersici la cuptor

Preincalziti cuptorul la 220°C (treapta 7 la cel pe gaz). Crestati pe toata lungimea, din centimetru in centimetru, pielea din zona grasa a spatelu

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • spate de porc (cu 7 coaste)
  • 1 legatura de frunze de cimbru proaspat
  • 200 g unt
  • sare si piper negru proaspat macinat
  • 8 piersici proaspete (sau 2 conserve de piersici in suc propriu)
  • taiate in jumatati si fara samburi

Mod de preparare

Preincalziti cuptorul la 220°C (treapta 7 la cel pe gaz). Crestati pe toata lungimea, din centimetru in centimetru, pielea din zona grasa a spatelui, patrunzand pana la carne. Cu ajutorul unui cutit, desprindeti partial carnea de pe coaste in zona crestaturilor. Separat, amestecati cimbrul tocat cu untul si condimentele. Introduceti cate putin din amestecul cu unt in inciziile facute intre os si carne. Asezati acolo cat mai multe piersici si turnati restul de unt deasupra. Pentru a mentine carnea lipita de coaste. Pentru ca piersicile sa ramana la locul lor, pur si simplu, infasurati spatele cu o sfoara subtire in 3 sau 4 locuri diferite si legati strans. Puneti bucata de carne intr-o tava pentru copt, alaturi de piersicile ramase si de alte legume pe care vreti sa le serviti, la alegere - cartofii, pastarnacul, radacina de telina si anghinarea de Ierusalim sunt, toate, optiuni excelente. Dati totul la cuptor intre 50 de minute si 1 ora, lasand ingredientele sa mai stea in tava inca 10 minute inainte de a le servi. De regula, dupa ce am scos carnea si legumele, eu mai prepar niste sos in aceeasi tava. Resturile lipicioase ramase in ea devin minunate, daca le fierbeti cu putina apa sau vin, impreuna cu orice alta zeama din carne de porc.
Se serveste cald.

Alte retete recomandate:

Chiftele

Pulpe de pui la cuptor

Pastrama de oaie

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa