Se prepara un bait din apa, vin otet, morcov, patrunjel telina si mirodenii. Spinarea de batal se taie in bucati de aprox. 2-3 vertebre si se tine tim
Se prepara un bait din apa, vin otet, morcov, patrunjel telina si mirodenii. Spinarea de batal se taie in bucati de aprox. 2-3 vertebre si se tine timp de 5-6 ore in bait. Se scurge si se introduce in cuptorul incins la 180 grade timp de 45 minute intr-o tava putin unsa. Dupa coacere se scoate si se unge cu o pensula cu un amestec din ulei, miere, sare si frunze de menta. Se asaza pe gratarul cu jar mocnit timp de aprox. 20 minute.
Se serveste cu compot de prune in otet (vezi reteta) impreuna cu fudulii si alte maruntaie la gratar.
Daca este salau proaspat, putem sa punem si de o ciorba buna !!! Pentru aceasta aceasta ciorba, m-am inspirat din...
Ciorba de salauOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj