Stefan Horia - Rețete

Zacusca cu capia
Zacusca

Zacusca cu capia

Zacusca cu capia este o delicioasa reteta de zacusca. Pentru aceasta reteta culinara aveti nevoie de ardei capia, vinete,...

Zacusca cu capia
Salata de pui cu miere si lamaie
Salate de legume

Salata de pui cu miere si lamaie

Guliile, telina si morcovii se curata, se spala si se taie betigase. Broccoli se rupe buchetele. Legumele se fierb, fiecare...

Salata de pui cu miere si lamaie
Cocktail cu fructe de mare
Salate cu peste

Cocktail cu fructe de mare

Salata din fructe de mare este disponibila in pungi de 400 gr. Continutul se spala in apa rece, apoi se pun la fiert si se...

Cocktail cu fructe de mare
Franzelute (muffins) cu migdale si mac
Aperitive cu oua

Franzelute (muffins) cu migdale si mac

Se preincalziteste cuptorul peste 200 grade. Se bat oul, sarea si zaharul, pana ce amestecul se albeste si se umfla. Se...

Franzelute (muffins) cu migdale si mac
Franzelute cu tarate si mere
Prajituri

Franzelute cu tarate si mere

Se amesteca tarata, laptele, uleiul si laptele. In alt vas sa amesteca faina, praful de copt, sarea, zaharul si...

Franzelute cu tarate si mere
Bulz ciobanesc
Preparate cu mamaliga

Bulz ciobanesc

Mamaliga, mai vartoasa, se modeleaza, cu mainile umede de zer, cuprinzand in interior branza si untul. Se coc pe jar sau in...

Bulz ciobanesc
Supa de gaina cu taietei de casa
Supe de carne

Supa de gaina cu taietei de casa

Gaina se curata, se spala si se pune la fiert cu apa rece (cit sa o acopere) si sare. Cind se ridica spuma, aceasta se...

Supa de gaina cu taietei de casa
Saratele cu chimen
Aluaturi

Saratele cu chimen

Se amesteca pe masa de aluat faina cu untul proaspat. Se face loc la mijloc si sepune un ou, o lingura de lapte, o lingura de...

Saratele cu chimen
Turta dulce
Preparate cu miere

Turta dulce

Se pune mierea in vasul in care vom pregati compozitia si se amesteca pe margine pina se moaie. Se da la o parte, se pune...

Turta dulce
Branzoaice de casa
Aperitive cu branza

Branzoaice de casa

Branzoaicele de casa sunt cele mai gustoase dintre retetele de aperitive cu branza. Pentru prepararea acestei retete avem...

Branzoaice de casa
Pateu de iepure
Aperitive cu carne

Pateu de iepure

Se folosesc pulpele din fata, ficatul, maruntaiele si carnea cazuta din abdomen la transare. Se fierbe sub presiune pana se...

Pateu de iepure
Sufleu de salau
Aperitive cu peste

Sufleu de salau

Se fac 4-5 clatite de dimensiunile unui vas Jena. Se tapeteaza cu unt. Se pune la baza o clatita, apoi fileul fiert, iar...

Sufleu de salau
Sos Bechamel original
Sosuri albe

Sos Bechamel original

Sosul se prepara dintr-un sfert de pachet de unt, 2-3 linguri faina, lapte, toate la foc mic. Cand este suficient de gros, se...

Sos Bechamel original
Prajitura cu bezea
Prajituri

Prajitura cu bezea

Se face o coca din margarina, ou, zahar, lapte batut(iaurt), praful de copt, faina. Se curata de coaja merele, se taie...

Prajitura cu bezea
Racitura  (Piftie)
Aperitive cu carne

Racitura (Piftie)

Picioarele de porc se pirlesc pe foc viu, se rad cu lama cutitului, se freaca bine cu malai si se spala in mai multe ape....

Racitura (Piftie)
Salata verde
Salate de legume

Salata verde

Se ia o salata verde, se spala si se taie marunt. Se adauga putin ulei de masline sau ulei obisnuit. Se stoarce zeama de...

Salata verde
Crema de castane
Creme

Crema de castane

Se curata castanele de coaja si se prajesc putin intr-o tava de teflon cu capac. In timpul prajitului se intorc de pe o parte...

Crema de castane
Rabdari prajite - specialitate Japonia
Mancaruri cu carne

Rabdari prajite - specialitate Japonia

Muschiul de porc, fasonat, se taie in felii transversale de aprox. 3 cm grosime. Se sareaza si condimenteaza. Feliile se...

Rabdari prajite - specialitate Japonia
Tort de apa - blatul
Torturi

Tort de apa - blatul

Galbenusurile se freaca foarte bine cu zaharul si se adauga treptat apa rece. Se adauga faina amestecata cu nucile, praful de...

Tort de apa - blatul
Spaghetti cu ciuperci
Paste si pizza

Spaghetti cu ciuperci

Spaghetele se prepara in mod obisnuit (a dente) Dupa ce s-au scurs, se pun la foc mic si se adauga untul. Dupa topire, se...

Spaghetti cu ciuperci
Moussaka de mouton
Mancaruri cu carne

Moussaka de mouton

1 kg de carne de oaie se pune la cuptor sa se rumeneasca si apoi se toaca: 6 vinete se taie in jumatati pe lungime si li se...

Moussaka de mouton
Varza a la Cluj
Mancaruri cu varza

Varza a la Cluj

Se prajeste cu untura si putina ceapa carnea data pe masina si se inabusa turnind cite o lingura de apa. Se toaca potrivit...

Varza a la Cluj
Supa-crema de telina
Supe de legume

Supa-crema de telina

Se curata telina si ceapa, se spala si se pun la fiert, fie in apa, fie in zeama de carne. Se lasa sa fiarba 30 de minute,...

Supa-crema de telina
Tort de mere
Torturi

Tort de mere

Se curata 5-6 mere mari de coaja, se scobesc samburii - sub forma de cilindru. Dupa dorinta, se pot pune bucati de nuca in...

Tort de mere
Aspic
Aperitive cu carne

Aspic

1,5 kg oase vitel sau 700 g sorici de porc Oasele sparte si oparite se pun la fiert in 5 litri apa rece. Se fierb pana cand...

Aspic
Sarmale moldovenesti
Mancaruri cu varza

Sarmale moldovenesti

Sarmalele moldovenesti difera fata de reteta clasica de sarmale prin faptul ca se fierb in vin, si au o perioada de asteptare...

Sarmale moldovenesti
Purcel la tava
Mancaruri cu carne

Purcel la tava

Se opareste purcelul si se curata cu faina de porumb sau, mai bine, cu saciz, asa cum se curata capul de vitel sau de porc,...

Purcel la tava
Galuste cu prune

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Ghiveci calugaresc de vinete

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Musaca greceasca de vinete

Musaca greceasca de vinete

Musacaua greceasca de vinete este o reteta de musaca delicioasa, cu cartofi, vinete si cascaval, preparata in stilul...

Musaca greceasca de vinete
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Floare de Colt
1
Prajituri

Prajitura Floare de Colt

Prajitura Floare de colt este o reteta de prajitura cu doua tipuri de creme si fructe, o prajitura delicioasa pe masura...

Prajitura Floare de Colt
Lichior de bere de casa
2
Lichioruri

Lichior de bere de casa

Pentru lichior de bere veti avea nevoie de o sticla de bere, alcool, zahar si vanilie. Se amesteca toate ingredientele.

Lichior de bere de casa
Mutabal
3
Salate de legume

Mutabal

Sunt iubitoare de salată de vinete și de orice gustare ce are la bază vinete. De aceea m-am încumetat să încerc și...

Mutabal
Aperitiv - Oua umplute cu avocado
4
Aperitive cu oua

Aperitiv - Oua umplute cu avocado

Oua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...

Aperitiv - Oua umplute cu avocado
Amandina insiropata cu cafea
5
Prajituri

Amandina insiropata cu cafea

Amandinele sunt prajiturile perfecte pentru iubitorii de balturi insiropate si crema de ciocolata. Prajitura este delicioasa...

Amandina insiropata cu cafea
Parteneri
Prajitura Carpati(varianta imbunatatita)
Bucataras.RO

Prajitura Carpati(varianta imbunatatita)

In principiu prajitura este cam la fel ca in prima postare, mai ales foile, dar am modificat crema, in sensul ca am redus din...

Prajitura Carpati(varianta imbunatatita)
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Placinta cu prune (Mosocoarna)
ReteteCulinare.RO

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia