Se spala creierul, se curata de pielita si se fierbe in apa cu sare si cu putin otet. Dupa ce a fiert, se scoate si se lasa...
Salata de creier de boeufToba de porc este o reteta romaneasca ce se pregateste la taierea porcului sau la Ignat. Reteta de toba de porc poate fi...
Toba de porcSe curata crapul, se sareaza pe afara si pe dinauntru si se lasa sa stea cel putin un sfert de ora. Se asaza intr-o cratita...
Crap la cuptorSe prepara o supa consome de vita (cu legume pt aroma). Se caleste o lingura de faina in 40 g unt, cand este blond-brun se...
Sos espagnoleLa unul din ouale batute se adauga sucul de sfecla rosie. Celelalte doua oua se bat separat. Se confectioneaza din carton...
Omleta ValentinaIntr-un flingean (vas din cupru de marimea unui lighean) se infierbanta bine aprox. 2-3 kg nisip. In el se asaza ibricul de...
Cafea la nisipFolosirea ustensilelor metalice este interzisa. Un ceainic de portelan se incalzeste in prealabil cu apa fierbinte. In el se...
Five Oclock TeaCeainicul (din portelan) se infierbanta in prealabil. In el se pune cate o lingurita de ceai negru si o lingurita de ceai...
Australian teaTelina curatata se rade prin razatoarea mica, iar merele decojite se rad cu razatoarea mare, stropindu-se cu zeama de lamaie...
Telina cu maionezaPrunele bine spalate se asaza in borcane de 800 ml. Se masoara cantitarea necesara de lichid de care avem nevoie. 1/3 din...
Compot de prune in otetPuiul grill se tine intr-un bait format din apa, vin, otet, sare si mirodenii timp de 100 minute (1 ora si jumatate). Se lasa...
Ananas cu puiSe prepara un bait din apa, vin otet, morcov, patrunjel telina si mirodenii. Spinarea de batal se taie in bucati de aprox....
Spinare de batal la gratarAlbusurile se bat tare, adaugandu-se zeama de lamaie. Se bat in continuare cu zaharul (pudra), iaurtul si la sfarsit cu...
Chec din albusuriRosiile se taie clini, gogosarul si adreii se taie cubulete. Se amesteca cu uleiul, sarea si piperul. La servire se adauga...
AntistresAlbusurile se bat spuma tare, se adauga zaharul (150 g) si zeama de lamaie. Apoi se adauga si galbenusurile si se continua sa...
Tarta de fructeCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.