Salata de creier de boeuf

Se spala creierul, se curata de pielita si se fierbe in apa cu sare si cu putin otet. Dupa ce a fiert, se scoate si se lasa sa se raceasca. Se pune

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 creier de vitel sau de porc
  • 100 ml ulei sau unt
  • suc de lamiie (otet)
  • piper
  • o felie de franzela
  • salata verde
  • masline
  • ceapa

Mod de preparare

Se spala creierul, se curata de pielita si se fierbe in apa cu sare si cu putin otet. Dupa ce a fiert, se scoate si se lasa sa se raceasca.

Se pune intr-un castron, se adauga miezul de piine inmuiat in lapte, se aduga untul sau uleiul, se sareaza si se pipereaza. Se pune suc de lamiie sau otet, dupa gust. Se amesteca bine pina se formeaza o pasta omogena.

Se toaca ceapa marunt, dar nu se incorporeaza in salata decit in momentul servirii.

Se pune pe un platou si se garniseste cu masline si frunze de salata verde.


Se serveste dupa 10 - 15 minute de la preparare, bine racita

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci