Compot de prune in otet

Prunele bine spalate se asaza in borcane de 800 ml. Se masoara cantitarea necesara de lichid de care avem nevoie. 1/3 din cantitate va fi otet, iar r

Timp pregatire
125 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 kg. prune bistritene
  • otet
  • apa
  • sare
  • zahar
  • scortisoara

Mod de preparare

Prunele bine spalate se asaza in borcane de 800 ml. Se masoara cantitarea necesara de lichid de care avem nevoie.

1/3 din cantitate va fi otet, iar restul apa. Sare aprox 30 g. la litru, zahar aprox. 150 g la litru.

Se adauga scortisoara si se da un clocot. Dupa racire se toarna peste prunele din borcane. Se leaga cu celofan dublu si se fierb in bain marin timp de 25 minute. Se acopera si se lasa sa se raceasca.
Se serveste la fripturi

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori