Toba de porc

Toba de porc este o reteta romaneasca ce se pregateste la taierea porcului sau la Ignat. Reteta de toba de porc poate fi pregatita si pentru Craciun, servindu-se ca aperitiv.

Timp pregatire
210 minute
Complexitate
medie
Toba de porc

Ingrediente

  • carne de proc: picioarele
  • urechile
  • sorici
  • ficatul
  • limba
  • carne macra de la git
  • limba
  • muschiulet; sare
  • piper

Mod de preparare

Se spala si se pirlesc bine picioarele si urechile. Se rade soriciul cu cutitul, se spala din nou si se albeste prin frecare cu malai. Se pun sa fiarba intr-o oala mare pilna cu apa rece, se aduna spuma de mai multe ori, se adauga sare si piper si se continua fierberea. Cind furculita patrunde usor in carne, se puna sa fiarba ficatul, limba, carnea macra de la git, limba si muschiuletul, toate clocotite inainte in alta apa, care se arunca. In timpul fierberii oala se tine descoperita. Se fierb toate pina carnea se desprinde de pe os. Se lasa sa se racoreasca putin in zeama in care au fiert, dupa care se taie totul in cuburi potrivit de mari, se amesteca cu slanina taiata felii, se sareaza si condimenteaza dupa gust. La fiert se pot pune foi de dafin si putin vin, condimente care parfumeaza carnea si o fac mai gustoasa.
Cu acest amestec se umple un stomac de porc pregatit cu multa atentie inainte. Stomacul se goleste, se rade usor cu lama unui cutit, se spala in mai multe ape reci. Ca sa se albeasca si sa dispara orice urma de grasime sau de murdarie, se freaca usor cu malai. Se limpezeste in mai multe ape reci si se lasa sa se scurga.
In amestecul de carne se adauga un pahar mare din zeama in care a fiert carnea, aceasta avind rostul de a lega carnea.
Odata umpluta, toba se leaga la capatul unde a fost umpluta, se pune apoi sa fiarba 2 ore la foc mic in apa calda, de preferat chiar in apa in care a fiert carnea. Se raceste in zeama in care a fiert. Se scoate si se pune intre doua scinduri curate, cu o greutate deasupra.
Se lasa rece si se maninca peste o zi.


Toba de porc se serveste ca si aperitiv la masa de Craciun.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Chec la cana cu Nutella

Chec la cana cu Nutella

Checul la cana este o metoda super-rapida de a avea un desert absolut delicios in timp record. Checul pufos cu nutella este...

Chec la cana cu Nutella
Ostropel de pui cu tomate si usturoi

Ostropel de pui cu tomate si usturoi

Pentru ostropel de pui cu tomate si usturoi spalam carnea si o condimentam dupa care prajim pulpele in putin ulei pana se...

Ostropel de pui cu tomate si usturoi
Supa crema de cartofi cu usturoi copt si pesto de patrunjel

Supa crema de cartofi cu usturoi copt si pesto de patrunjel

O supa minunata de iarna, cu o aroma deosebita. Eu ii spun si supa antiraceala. Contine mult usturoi, motiv pentru care se...

Supa crema de cartofi cu usturoi copt si pesto de patrunjel
Cele mai apreciate rețete
Plachie de crap
1
Mancaruri cu peste

Plachie de crap

Plachia, una dintre cele mai simple si delicioase retete cu peste.

Plachie de crap
Pulpe de pui cu cartofi marinati in iaurt si salata de ardei copti
2
Mancaruri cu carne

Pulpe de pui cu cartofi marinati in iaurt si salata de ardei copti

A fost un pranz mai bun decat ma asteptam, o combinatie de gusturi care ne-a incantat papilele gustative.

Pulpe de pui cu cartofi marinati in iaurt si salata de ardei copti
Prajitura cu smantana si nuca
3
Prajituri

Prajitura cu smantana si nuca

Bunatati de toamna.

Prajitura cu smantana si nuca
Pancake Jamie Oliver
4
Clatite

Pancake Jamie Oliver

Pancakes este o alternativa delicioasa la reteta clasica de clatite. Se prepara usor si poate fi servita in diverse combinatii.

Pancake Jamie Oliver
Iahnie de fasole cu afumatura si carnati
5
Mancaruri cu carne

Iahnie de fasole cu afumatura si carnati

De obicei fac mâncarea de fasole fără carne, dar pentru că am nimerit nişte afumătură mai grasă şi am avut câţiva...

Iahnie de fasole cu afumatura si carnati
Parteneri
Supa de ceapa
Gustos.RO

Supa de ceapa

Se pune untul la topit in care se caleste ceapa taiata cubulete si usturoiul intreg.

Supa de ceapa