Sosuri albe

Crema de usturoi Delaco
Romania

Crema de usturoi Delaco

Crema de usturoi Delaco este un acompaniament de nadejde pentru mancarurile ce au nevoie de un sos alaturi cat si pentru...

Crema de usturoi Delaco
Marinata de iaurt pentru pui
Romania

Marinata de iaurt pentru pui

Marinata de iaurt este excelenta pentru carnea de pui, dar si de miel, facand-o mai frageda, mai suculenta si mai apetisanta.

Marinata de iaurt pentru pui
Sos bechamel cu bere
Romania

Sos bechamel cu bere

Sosul bechamel cu bere este o alta varianta de bechamel, cu un gust mai aromat si suav.

Sos bechamel cu bere
Sos de ciuperci cu smantana
Romania

Sos de ciuperci cu smantana

Sos de ciuperci cu smantana este o garnitura de vara foarte gustoasa si usor de preparat. Se poate servi alaturi de fripturi...

Sos de ciuperci cu smantana
Sos de castraveti cu smantana
Romania

Sos de castraveti cu smantana

Pentru sos de castraveti cu smantana castravetii se curata de coaja, se oparesc, se taie in patru pe lungime, se curata de...

Sos de castraveti cu smantana
Sos alb din lapte (Bechamel)
Romania

Sos alb din lapte (Bechamel)

Pentru sos alb din lapte (Bechamel) faina cernuta se dizolva in 50 ml de lapte rece. Restul de lapte se fierbe. Untul se...

Sos alb din lapte (Bechamel)
Sos alb rumenit Morney
Romania

Sos alb rumenit Morney

Pentru sos alb rumenit Morney cascavalul se curata de coaja si se rade. Ouale se spala sub jet de apa rece. Se separa...

Sos alb rumenit Morney
Sos alb din supa de pasare
Romania

Sos alb din supa de pasare

Pentru sos alb din supa de pasare faina se cerne si se dizolva in 50 g supa de pasare. Lamaia se spala, se stoarce sucul....

Sos alb din supa de pasare
Sos alb cu vin
Romania

Sos alb cu vin

Pentru sos alb cu vin lamaia se spala si se stoarce. Faina se cerne. Untul (60 g) se topeste intr-o cratita si se adauga...

Sos alb cu vin
Sos alb Chaud-Froid
Romania

Sos alb Chaud-Froid

Pentru sos alb Chaud-Froid faina se cerne. Gelatina se inmoaie in apa rece (150 ml), se adauga 100 ml supa si se topeste pe...

Sos alb Chaud-Froid
O mie de insule
Romania

O mie de insule

O mie de insule este un delicios sos pentru salate. Pentru a prepara aceasta reteta de sos aveti nevoie de maioneza, ketchup,...

O mie de insule
Sos de smantana cu ceapa prajita
Romania

Sos de smantana cu ceapa prajita

Sosul de smantana cu ceapa prajita este delicios. Pentru a prepara acest sos aveti nevoie de smantana, ceapa, iaurt, sare si...

Sos de smantana cu ceapa prajita
Sos pentru souvlaki
Romania

Sos pentru souvlaki

Sosul pentru souvlaki este foarte delicios, se prepara in doar 5 minute, si este un ingredient indispensabil a frigaruilor...

Sos pentru souvlaki
Sos Poulette
Romania

Sos Poulette

Pentru acest sos se prepara un sos à la crème, caruia, inainte de a fi servit, ii adaugam putin patrunjel, dupa care il...

Sos Poulette
Sos romanesc cu untura si ceapa
Romania

Sos romanesc cu untura si ceapa

Pentru sosul romanesc cu untura si ceapa se topeste o lingura de untura, in care se pune un varf de cutit de faina si ceapa...

Sos romanesc cu untura si ceapa
Sos a la creme
Romania

Sos a la creme

Pentru sos a la creme lasam la topit 50 gr. de unt, adaugam o lingura de faina si amestecam bine. Adaugam un pahar de...

Sos a la creme
Sos a la crema cu ciuperci si smantana
Romania

Sos a la crema cu ciuperci si smantana

Cu acest sos a la creme cu ciuperci si smantana se pot servi cartofi natur, oua fierte tari, peste sau rasol. Un pahar de...

Sos a la crema cu ciuperci si smantana
Sos alb cu ciuperci
Romania

Sos alb cu ciuperci

Pentru sosul alb cu ciuperci, 500 g ciuperci fierte se pun la fiert cu o cana de apa, pana dau cateva clocote. Se adauga...

Sos alb cu ciuperci
Sos Bechamel cu nucsoara si patrunjel
Romania

Sos Bechamel cu nucsoara si patrunjel

Pentru sos Bechamel cu nucsoara si patrunjel se amesteca cu telul 300 ml de lapte cu 4 linguri de faina alba, se pun pe plita...

Sos Bechamel cu nucsoara si patrunjel
Pasta de unt
Romania

Pasta de unt

Pasta de unt se serveste la sandwich-uri. Veti avea nevoie de unt, ceapa, mustar, galbenus fiert, masline si verdeata. Toate...

Pasta de unt
Bait pentru carne de iepure
Romania

Bait pentru carne de iepure

Pentru baitul pentru carnea de iepure veti avea nevoie de apa, otet, zahar, sare, foi de dafin, piper si ehnibahar. Se fierb...

Bait pentru carne de iepure
Sos usor de hrean
Romania

Sos usor de hrean

Sosul de hrean poate fi servit la diverse mancaruri. Aveti nevoie de smantana si hrean.

Sos usor de hrean
Sos de faina
Romania

Sos de faina

Sosul de faina da savoare mancarii Aveti nevoie si de cateva frunze de patrunjel. Cand este gata, sosul se da prin sita.

Sos de faina
Sos de ciuperci cu smantana
Romania

Sos de ciuperci cu smantana

Sosul de ciuperci cu smantana este foarte delicios si usor de preparat. Aveti nevoie si de o ceasca de zeama de carne.

Sos de ciuperci cu smantana
Sos cald de mustar
Romania

Sos cald de mustar

Sosul cald de mustar se face foarte simplu si este foarte delicios. Pentru acest sos aveti nevoie si de un pahar de vin alb.

Sos cald de mustar
Sos alb de usturoi cu faina
Romania

Sos alb de usturoi cu faina

Sosul de usturoi cu faina se serveste la rasol. Aveti nevoie pentru acest sos si de o capatana de usturoi.

Sos alb de usturoi cu faina
Sos de marar cu smantana si lapte
Romania

Sos de marar cu smantana si lapte

Sosul de marar cu smantana da mancarii un gust deosebit. Pentru prepararea acestui sos vem nevoie de unt si faina.

Sos de marar cu smantana si lapte
Sos de maioneza economic
Romania

Sos de maioneza economic

Sosul maioneza economic se pregateste simplu si rapid. Aveti nevoie de o cana de lapte indoit cu apa si de faina.

Sos de maioneza economic
Sos de ou cu castravete
Romania

Sos de ou cu castravete

Sosul de ou este delicios si se prepara foarte repede. Se fierbe un ou rascopt. Aveti nevoie de ceapa tocata marunt.

Sos de ou cu castravete
Mujdei rapid de usturoi
Romania

Mujdei rapid de usturoi

Mujdeiul de usturoi se pregateste foarte repede si este foarte delicios mai ales la preparatele din peste.

Mujdei rapid de usturoi
Sos maioneza cu smantana
Romania

Sos maioneza cu smantana

Reteta maioneza cu smantana se realizeaza foarte repede si usor. Pentru aceasta reteta aveti nevoie de oua, smantana groasa,...

Sos maioneza cu smantana
Sos maioneza cu tarhon
Romania

Sos maioneza cu tarhon

Sosul maioneza cu tarhon se pregateste foarte repede, se face un sos maioneza iar la sfarsit se adauga cateva frunze de tarhon.

Sos maioneza cu tarhon
Sos picant cu verdeturi
Romania

Sos picant cu verdeturi

Reteta sos picant cu verdeturi este foarte simpla si la indemana oricui. Se pregateste o maioneza in care adaugam verdeturile.

Sos picant cu verdeturi
Sos tartar rapid
Romania

Sos tartar rapid

Sosul tartar este delicios. Pentru a prepara acest sos tartar aveti nevoie de ou, ulei, otet, arpagic, capere.

Sos tartar rapid
Sos delicios de mazare
Romania

Sos delicios de mazare

Sos delicios de mazare este simplu de facut pentru aceasta reteta de sos va trebuie un borcan mare de mazare.

Sos delicios de mazare
Sos tzaziki cu castraveti murati
Romania

Sos tzaziki cu castraveti murati

Sos tzaziki cu castraveti murati este un sos care se poate servi cu orice fel de friptura. Ingredientele sunt: iaurt,...

Sos tzaziki cu castraveti murati
Sos Madeira
Romania

Sos Madeira

Se rumeneste faina in 50 gr unt. Se stinge totul cu vinul alb si cu 2 pahare de zeama de carne. Se fierbe sosul o ora,...

Sos Madeira
Sos Soubise
Romania

Sos Soubise

Se taie ceapa rondele, apoi se caleste in 100 gr unt. Se adauga faina si laptele, dupa care se amesteca bine. Se adauga sare,...

Sos Soubise
Sos Veloute
Romania

Sos Veloute

Se topeste untul, se adauga faina si se amesteca continuu. Se toarna zeama de oase, apoi mirodeniile, ciupercile taiate felii...

Sos Veloute
Sos bechamel
Romania

Sos bechamel

Se topeste untul, se adauga faina si se tine vasul pe foc foarte mic, amestecand din cand in cand. Se adauga sare, piper,...

Sos bechamel
Maioneza din branza de vaci
Romania

Maioneza din branza de vaci

Se toaca ceapa verde marunt si se amesteca cu branza. Se adauga laptele, ueiul, mierea si se mixeaza totul la cea mai mare...

Maioneza din branza de vaci
Sos de hrean
Romania

Sos de hrean

Hreanul se curata, se da pe razatoare si se toaca marunt. Se amesteca cu smantana, otetul, sarea si zaharul, dupa care se...

Sos de hrean
Sos remoulad
Romania

Sos remoulad

Maioneza se amesteca impreuna cu castravetii curatati de coaja si de seminte, tocati marunt, ouale fierte tari, tocate...

Sos remoulad
Chiftele cu sos alb
Romania

Chiftele cu sos alb

Se pune apa la fiert, impreuna cu uleiul. Cand clocoteste se pun chiftelele si se lasa la fiert circa 5 minute. Se adauga...

Chiftele cu sos alb
Sos gorgonzola
Romania

Sos gorgonzola

Gorgonzola se taie cubulete. Intr-o tigaie se topeste untul, se adauga gorgonzola si se subtiaza cu smantana. Se adauga apoi...

Sos gorgonzola
Sos cu maioneza pentru salate
Romania

Sos cu maioneza pentru salate

Se amesteca bine, cu o furculita, maioneza, cu otetul si cu apa minerala. Se potriveste la gust de sare si piper si se serveste.

Sos cu maioneza pentru salate
Sos de oua
Romania

Sos de oua

Se fierbe un ou rascopt. Galbenusul se freaca bine cu dosul lingurii de lemn si se amesteca cu doua galbenusuri crude, cu...

Sos de oua
Sos alb cu lamaie
Romania

Sos alb cu lamaie

Se face un sos alb: o lingura cu unt se topeste intr-o tigaie pe foc, se adauga faina si se amesteca repede si bine pana se...

Sos alb cu lamaie
Sos pentru fripturi
Romania

Sos pentru fripturi

Se prepara sosul alb cu zeama de carne, unt si faina, se adauga mustarul, putin otet, ciupercile inabusite in unt si taiate...

Sos pentru fripturi
Maioneza cu smantana
Romania

Maioneza cu smantana

Se fierbe un ou rascopt, se scoate galbenusul si se preseaza cu dosul lingurii sa se faca pasta si se amesteca cu doua...

Maioneza cu smantana
Sos catifelat
Romania

Sos catifelat

Din 50 gr unt si din faina se face un sos care se stinge cu supa de carne. Nu se lasa sa se ingroase tare, se adauga...

Sos catifelat
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Lasagna cu dovlecei, vinete, parmezan si cascaval afumat

Lasagna cu dovlecei, vinete, parmezan si cascaval afumat

• asezati faina pe blatul de lucru, facand o mica gaura in centrul acesteia, in care veti sparge ouale, la

Lasagna cu dovlecei, vinete, parmezan si cascaval afumat
Briose cu afine

Briose cu afine

Imi plac foarte mult briosele...mi se par atat de dragute. Am pregatit unele cu afine de data aceasta, iar reteta am...

Briose cu afine
Cele mai apreciate rețete
Tarta cu dovlecei zucchini
1
Romania

Tarta cu dovlecei zucchini

Tarta cu dovlecei zucchini este atât de bună încât o poţi mânca la micul dejun lângă o cana cu lapte, la prânz ca...

Tarta cu dovlecei zucchini
Chiftele de cartofi cu dovlecel
2
Romania

Chiftele de cartofi cu dovlecel

Chiftelele de cartofi cu dovlecel sunt excelente pentru o cina usoara.

Chiftele de cartofi cu dovlecel
Tocana de legume cu dovlecei
3
Romania

Tocana de legume cu dovlecei

Dovleceii sunt preferatele mele , am o gradina mica , dar dovleceii nu pot lipsii . Avand o recolta frumoasa m-am gandit sa...

Tocana de legume cu dovlecei
Prajitura cu cirese
4
Romania

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon si care poate fi pregatita cu orice fructe preferati.

Prajitura cu cirese
Ghiveci din legume si orez
5
Romania

Ghiveci din legume si orez

Un ghiveci din legume si orez foarte delicios

Ghiveci din legume si orez