Pentru sos alb cu vin lamaia se spala si se stoarce. Faina se cerne. Untul (60 g) se topeste intr-o cratita si se adauga faina dizolvata.
Pentru sos alb cu vin lamaia se spala si se stoarce. Faina se cerne. Untul (60 g) se topeste intr-o cratita si se adauga faina dizolvata. Se amesteca continuu, adaugand treptat esenta calda de peste si sare. Se fierb cca 10 minute. Se adauga galbenusurile si se continua fierberea cca 15 minute. Cu 5 minute inainte de sfarsitul fierberii se adauga piperul si vinul. Daca sosul prezinta aglomerari, se strecoara printr-o sita deasa. Se adauga sucul de lamaie si, deasupra, se pun 10-15 g unt, pentru a nu prinde crusta.
Sosul alb cu vin se serveste cald, la preparatele din peste.
Nu putea sa treacă toamna fără să pregătim ceva cu gutui. Este prima oară când pregătesc gem de gutui. Mi se...
Gem de gutui cu ghimbirReţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciGustoasa, hranitoare, simplu si rapid de facut: supa crema de dovleac. Ideala pentru serile rece de iarna, pentru o cina usoara.
Supa crema de dovleacRetete dietetice. Mult mai sanatoase decat cele prajite in ulei.
Chiftelute de legume (la cuptor) cu piure de morcoviSupa crema de morcov este delicioasa si sanatoasa. Morocvul este o leguma ce nu trebuie sa lipseasca din alimentatie asa ca e...
Supa crema de morcovEste o reteta delicioasa pentru familia mea.
Supa crema de legume, cu parmezan rasMerg si ca aperitiv dar si ca fel principal daca adaugam o salata sau o garnitura!
Rulouri din pulpe de pui cu legumeDescopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Comentarii