Sos alb din lapte (Bechamel)

Pentru sos alb din lapte (Bechamel) faina cernuta se dizolva in 50 ml de lapte rece. Restul de lapte se fierbe. Untul se topeste intr-un vas; se adauga faina dizolvata.

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 600 g:
  • lapte - 500 ml
  • faina - 65 g
  • unt - 50 g
  • sare dupa gust

Mod de preparare

Pentru  sos alb din lapte (Bechamel) faina cernuta se dizolva in 50 ml de lapte rece. Restul de lapte se fierbe. Untul (50 g) se topeste intr-un vas; se adauga faina dizolvata. Se amesteca continuu, adaugand treptat laptele ramas (450 ml) si sarea. Se fierb la foc moderat cca 20 de minute. Daca sosul prezinta aglomerari (cocoloase) se strecoara printr-o sita foarte fina. Se adauga la suprafata bucati de unt (20 g), pentru a nu prinde crusta.

Sosul alb din lapte (Bechamel) se foloseste cald, ca sos de baza pentru prepararea altor sosuri.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci