Pentru sos alb din lapte (Bechamel) faina cernuta se dizolva in 50 ml de lapte rece. Restul de lapte se fierbe. Untul se topeste intr-un vas; se adauga faina dizolvata.
Pentru sos alb din lapte (Bechamel) faina cernuta se dizolva in 50 ml de lapte rece. Restul de lapte se fierbe. Untul (50 g) se topeste intr-un vas; se adauga faina dizolvata. Se amesteca continuu, adaugand treptat laptele ramas (450 ml) si sarea. Se fierb la foc moderat cca 20 de minute. Daca sosul prezinta aglomerari (cocoloase) se strecoara printr-o sita foarte fina. Se adauga la suprafata bucati de unt (20 g), pentru a nu prinde crusta.
Sosul alb din lapte (Bechamel) se foloseste cald, ca sos de baza pentru prepararea altor sosuri.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaAm primit de la Merisor, la Revelionul Bucatarasilor, o cutie de caramel si una de lapte condensat, nu le-am incercat pana...
Desert tort cu caramel si mascarpone
Comentarii