Sos alb din supa de pasare

Pentru sos alb din supa de pasare faina se cerne si se dizolva in 50 g supa de pasare. Lamaia se spala, se stoarce sucul. Galbenusurile se amesteca cu frisca.

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 650 g:
  • supa de pasare - 375 ml sau 375 ml apa si 1/2 cub MAGGI de gaina
  • esenta de ciuperci (lichid de la ciuperci conservate) - 25 ml
  • lamaie - 75 g sau sare de lamaie - 3 g
  • unt - 50 g
  • faina - 70 g
  • frisca - 50 g
  • oua - 2 galbenusuri
  • sare dupa gust

Mod de preparare

Pentru sos alb din supa de pasare faina se cerne si se dizolva in 50 g supa de pasare. Lamaia se spala, se stoarce sucul. Galbenusurile se amesteca cu frisca pentru omogenizare. Untul se topeste intr-o cratita si se adauga faina dizolvata. Se amesteca continuu, adaugand treptat supa, sare, esenta de ciuperci si se fierb cca 10 minute. Se adauga galbenusurile, continuand fierberea cca 15 minute. Daca sosul prezinta aglomerari, se strecoara printr-o sita deasa. Se adauga sucul de lamaie. Pentru a nu forma crusta, la suprafata se adauga bucati de unt (10-15 g).

Sosul alb din supa de pasare se serveste cald, la preparatele din pasare, peste, etc.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc