Sosul de faina da savoare mancarii Aveti nevoie si de cateva frunze de patrunjel. Cand este gata, sosul se da prin sita.
Pentru sosul de faina se face un rantas din unt sau ulei si faina. Se stinge cu zeama de carne. Se lasa sa fiarba la foc mic, amestecand mereu. Se adauga frunze de patrunjel si daca avem la indemana, pielite si picioare de la 4 — 5 ciuperci foarte bine spalate. Din cand in cand se ia cu o lingura pielita care se formeaza la suprafata. Sosul de faina trebuie sa fiarba aproape o ora. Cand este gata se trece prin sita.
Sosul de faina se poate servi la paste, salate, mancare de cartofi.

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane
Comentarii