Branzoaice de casa

Branzoaicele de casa sunt cele mai gustoase dintre retetele de aperitive cu branza. Pentru prepararea acestei retete avem nevoie de faina, drojdie, branza de vaci, si zahar.

Timp pregatire
110 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 400 grame de faina
  • 150 grame de untura
  • 1 pahar de lapte
  • 50 de grame de drojdie
  • 3 lingurite zahar
  • 1 lingurita rasa de sare
  • Pentru umplutura:
  • 200 grame de brinza
  • 1 ou
  • 1 lingura de smintina
  • 1 lingurita de faina
  • sare
  • vanilie
  • zahar dupa gust

Mod de preparare

Branzoaicele de casa sunt cele mai gustoase dintre retetele de aperitive cu branza. Pentru prepararea acestei retete avem nevoie de faina, drojdie, branza de vaci, si zahar. Se cerne intr-un vas faina, se face loc la mijloc si se pune untura, bine sleita, nu lichida. Se framinta. Dupa ce faina a cuprins toata untura, se adauga turnat incet, laptele in care s-a muiat drojdia, zaharul si sarea. Se framinta mai departe si cind aluatul nu se mai lipeste de vas, se da la o parte la rece, lasandu-l sa creasca cu incetul cam 3 ore. Se intinde foaia de aluat nu prea subtire, se taie patratele de 8-9 centimetri, se pune deasupra cite o lingurita de brinza, se aduc colturile la mijloc in forma de plic, apasand usor cu degetul ca sa se lipeasca, se ung cu ou si se dau la cuptor la foc bun. (210 grade)
Umplutura: brinza de vaci data prin sita se freaca cu un ou, faina, smintina, un praf de sare, vanilie si zahar dupa gust.


Se servesc presarate cu zahar vanilat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Poale-n brau (branzoaice)

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Iahnie de fasole cu ciolan

Iahnie de fasole cu ciolan

Una dintre mancarurile preferate ale romanilor

Iahnie de fasole cu ciolan
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Cele mai apreciate rețete
Prajitura DELICIU
1
Prajituri

Prajitura DELICIU

Una din cele mai apreciate prajitura precum ii este numele "un deliciu".

Prajitura DELICIU
Cozonac cu fructe uscate
2
Preparate dulci

Cozonac cu fructe uscate

Un cozonac pufos si aromat ce nu trebuie sa lipseasca de pe masa de sarbatori.

Cozonac cu fructe uscate
Prajitura cu crema caramel
3
Prajituri

Prajitura cu crema caramel

Prajitura cu crema caramel este o reteta de prajitura cu foi delicioasa, ce poate fi pregatita de oricine in casa, de Craciun...

Prajitura cu crema caramel
Prajitura foaie peste foaie
4
Prajituri

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
5
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Parteneri
Linguini negre cu brocoli si creveti
Bucataras.RO

Linguini negre cu brocoli si creveti

Intr-un moment de inspiratie rezultatul este acesta:

Linguini negre cu brocoli si creveti
Cozonac evantai
Gustos.RO

Cozonac evantai

Intr-un bol se dizolva drojdia cu zaharul si putin lapte caldut.

Cozonac evantai
Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
ReteteCulinare.RO

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori