Tort de mere

Se curata 5-6 mere mari de coaja, se scobesc samburii - sub forma de cilindru. Dupa dorinta, se pot pune bucati de nuca in acele goluri cilndrice. S

Timp pregatire
85 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 5-6 mere
  • nuca
  • 100 gr. zahar
  • 4-5 oua
  • 4-5 linguri zahar
  • 4-5 linguri faina

Mod de preparare

Se curata 5-6 mere mari de coaja, se scobesc samburii - sub forma de cilindru. Dupa dorinta, se pot pune bucati de nuca in acele goluri cilndrice.

Se face un sirop din 100 gr. zahar si 1/2 pahar de apa, se aranjeaza merele in cratita cu siropul.

Se lasa cateva minute pe foc, intorcand intre timp merele pentru a se inmuia pe ambele parti.

Se ia de pe foc.

Se bat spuma 4-5 albusuri, adaugandu-se dupa ce s-au batut 4-5 linguri zahar si, apoi, pe rand galbenusurile si 4-5 linguri faina. Se toarna compozitia peste mere.

Se introduce cratita la cuptor la foc potrivit.

Pentru a vedea cand este gata (peste circa 30-40 minute) se incearca cu o scobitoare.

Dupa ce este gata, se lasa sa se raceasca si, apoi, se rastoarna pe un platou.

Se orneaza cu frisca.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori