Stir fry cu legume si carne de porc

Stir fry cu legume si carne de porc este o reteta chinezeasca cu carne de porc foarte indragita. Pentru a pregati aceasta reteta cu carne, va trebuie 500 g carne de porc.

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 dovlecel
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ardei gras verde
  • 1 morcov
  • 5-6 ciuperci
  • 100 g fasole verde
  • 300-400 g carne de porc
  • 2-3 linguri ulei
  • 1-2 linguri sos de soia
  • sare
  • piper
  • scortisoara
  • cimbru verde.

Mod de preparare

Stir fry este un termen generic folosit pentru a descrie o tehnica de gatire din bucataria chinezeasca, ce se refera la prajirea rapida si amestecul continuu al ingredientelor. In componenta stir fry, pot intra numai legume sau legume in amestec cu diverse tipuri de carne. Pentru o gatire uniforma, rapida si estetica, toate ingredientele folosite, trebuie sa fie taiate in bucati aproximativ egale. Prajirea trebuie facuta in foarte putin ulei si la foc iute, pentru a avea ca rezultat o mancare cu ingrediente crocante, care si-au pastrat culoarea, aromele si calitatile nutritive. Stir fry se prepara de obicei in wok, aceasta tigaie permitand amestecul prin aruncare si rasturnare, datorita formei sale concav curbata. Dar se poate prepara si intr-o tigaie normala, antiaderenta, din teflon, amestecand continuu cu o paleta.

Stir fry cu legume si carne de porc este o reteta chinezeasca cu carne de porc foarte indragita.

Legumele se spala, se curata si se taie in fasii mai lungi sau in felii subtiri. Pastaile de fasole se lasa intregi.
Carnea se taie in bucati mai mici, se amesteca cu sos de soia, sare, piper, scortisoara si se lasa la rece pentru 2-3 ore sau peste noapte.
Carnea se prajeste apoi in ulei pana se rumeste pe toate partile. Se scoate si se lasa deoparte, acoperita cu folie de aluminiu, pentru a se pastra calda. In tigaie se adauga legumele si se calesc timp de 10-15 minute, la foc iute, amestecand continuu. Se pune inapoi in tigaie si carnea, se asezoneaza cu sare, piper, cimbru verde, se mai amesteca de cate ori si se opreste focul.


Stir fry cu legume si carne de porc se serveste imediat.
Sursa acestei retete este blogul culinar Truedelights.
Pentru prepararea acestui fel de mancare ar fi utila o tigaie wok Vitesse de la Kitchenshop.

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Parteneri
Bucataras.RO

Tocanita din pipote, ficatei de pui si ardei copt

Soacra mea a tăiat mai mulți pui și mi-a trimis o pungă cu pipote și ficăței. M-am gândit că cea mai bună ar...

Tocanita din pipote, ficatei de pui si ardei copt
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos