Sufleu de creier cu smantana

Se spala creierul in mai multe ape si se curata. Se fierbe timp de aproximativ jumatate de ora in apa rece, adaugandu-se un praf de sare. Se taie carn

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 400 g creier
  • 400 g carne macra de porc
  • 2 cani de lapte
  • 6 linguri de smantana
  • 5 oua
  • 2 linguri de faina
  • 2 linguri de unt
  • 2 linguri de ulei
  • 100 g cascaval
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se spala creierul in mai multe ape si se curata. Se fierbe timp de aproximativ jumatate de ora in apa rece, adaugandu-se un praf de sare. Se taie carnea in cubulete si se rumeneste in ulei incins. Se stinge cu o cana de apa si se lasa pe foc, sa se patrunda.

Intre timp, se pregateste un sos: se incinge untul si se caleste faina. Se adauga laptele cald, amestecand continuu. Se adauga un praf de sare si putin piper si se lasa pe foc pana se ingroasa. Se lasa la racit si apoi se adauga si galbenusurile. Se bat albusurile spuma si se incorporeaza si ele, adaugandu-se si patru linguri de smantana.

Se taie creierul in bucati mici, care se pun intr-un vas din sticla termorezistenta, adaugandu-se si cubuletele de carne. Se toarna sosul deasupra, se presara cascaval ras si se introduce vasul la cuptor pentru 30 de minute, la foc potrivit.
Alte retete carne recomandate

Ciulama de ciuperci

Ardei umpluti

Tocanita de pui

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Chiftele in sos de branzeturi

Am vazut la cativa bucatarasi ca au facut chiftele in sos de branzeturi si am stat cu gandul la ele cateva zile. Intr-o zi nu...

Chiftele in sos de branzeturi
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca