Tascute umplute cu carne

Untul se freaca cu faina, sarea, patrunjelul, busuiocul si cu 2 linguri de apa. Se framanta bine si se acopera vasul. Se lasa 1 ora. Pentru umplutura

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 20 dkg unt rece
  • 30 dkg faina
  • 1 lingurita mica sare
  • 1 dl patrunjel proaspat tocat
  • 1 lingurita mica busuioc uscat
  • 2 linguri de apa
  • ou (pentru uns)
  • Pentru umplutura:
  • 2
  • 5 dkg unt
  • 2 catei de usturoi
  • 2 ceapa mare
  • 50 dkg carne tocata de vita
  • 3 linguri * chutney
  • 1 linguri de sos de cili dulce
  • 1 lingurita mica sare
  • piper

Mod de preparare

Untul se freaca cu faina, sarea, patrunjelul, busuiocul si cu 2 linguri de apa. Se framanta bine si se acopera vasul. Se lasa 1 ora.

Pentru umplutura, untul se topeste intr-o tigaie, se adauga ceapa maruntita si se caleste 2 minute, apoi se pune si carnea, care se prajeste pana se albeste. Se adauga amestecul chutney, sosul de chili, sare, piper si se fierbe 2 minute, apoi se lasa la prajit. Umplutura trebuie sa fie „uscata”.

Aluatul se intinde la aprox 30x40 cm se pune in tava pe hartie de copt apoi se intinde umplutura pe mijloc, marginile aluatului se ung cu ou si se acopera umplutura cu el. Cu o furculita se strapunge din loc in loc si se unge cu oul ramas. Se coace in cuptor la 200 de grade cam 30 de minute.


Alte retete recomandate

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...