Tocana

Se taie cepele pestisori si se auresc intr-o cratita cu 1/2 din cantitatea de untura. Apoi se adauga carnea taiata fisii lungi si subtiri, sarea si pi

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 gr. carne de vaca
  • 300 gr. ceapa
  • 150 gr. untura
  • 250 gr. costita afumata
  • 5 buc. rosii
  • 3 buc. ardei gras
  • 1 pahar vin alb sec
  • sare
  • piper
  • 1/2 pahar smintina

Mod de preparare

Se taie cepele pestisori si se auresc intr-o cratita cu 1/2 din cantitatea de untura. Apoi se adauga carnea taiata fisii lungi si subtiri, sarea si piperul. Dupa ce carnea a prins o usoara crusta aurie se toarna vinul si se lasa cratita pe foc mic. Cind carnea este aproape fiarta se adauga fisii subtiri de costita, prajita in prealabil in putina untura. Intr-o alta tigaie se pune restul de untura in care se vor praji usor feliile de rosii si ardeiul gras, care vor fi apoi turnate peste tocana. Inainte de a lua cratita de pe foc se toarna smintina si se lasa tocana sa mai dea citeva clocote.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...