Tocana bulgareasca de berbec

Pentru tocana bulgareasca de berbec carnea se spala si se portioneaza. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Pasta de tomate se dilueaza cu 50 ml apa.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • pulpa de berbec - 700 g
  • pasta de tomate - 50 g
  • ardei gras - 350 g
  • cimbru - 1 g
  • orez - 100 g
  • usturoi - 15 g
  • ceapa - 300 g
  • untura/ulei - 200 g (ml)
  • vin rosu - 25 ml
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • rosii proaspete/conserva - 400 g/200 g
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Pentru tocana bulgareasca de berbec carnea se spala si se portioneaza. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Pasta de tomate se dilueaza cu 50 ml apa. Usturoiul se curata si se taie marunt. Ardeii grasi se curata, se spala si se taie fasii. Rosiile proaspete se spala, se oparesc, se decojesc si se taie sferturi. Orezul se alege de impuritati si se spala in mai multe ape. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Bucatile de carne se inabusa in 50 g untura sau ulei cu cca 75 ml apa si se scot separat. in 100 g untura sau ulei si 100 ml apa se inabusa ceapa, dupa care se adauga pasta de tomate, usturoi, cimbru, ardei gras, sare, piper, bucatile de carne, 500 ml apa si se fierb cca 30 minute. Se adauga orez, rosii, vin si se fierb la cuptor cca 15 minute, intr-un vas acoperit.

Tocana bulgareasca de berbec se serveste calda, cu patrunjel verde deasupra.


Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca