Tocana de ficat

Se curata ceapa, se taie pestisori si se caleste cu o ceasca de ulei si putina apa. Se lasa sa fiarba inabusit, la foc mic, cel putin douazeci de minu

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 350 gr ficat de porc
  • 5-6 cepe
  • 1 lingura bulion de rosii
  • sare
  • piper boabe
  • 1 foaie de dafin
  • verdeata tocata
  • 1 ceasca de ulei
  • 1 pahar de vin alb

Mod de preparare

Se curata ceapa, se taie pestisori si se caleste cu o ceasca de ulei si putina apa. Se lasa sa fiarba inabusit, la foc mic, cel putin douazeci de minute, adaugand apa rece ca sa nu se arda. In sosul de ceapa se adauga bulionul, apoi ficatul taiat felii subtiri. Se pune o ceasca de apa calda si se fierbe inabusit. Vinul se adauga o data cu sarea si piperul. Tocana se parfumeaza cu o foaie de dafin pusa la fiert o data cu ficatul dupa care se lasa sa scada bine.
Se serveste imediat, cu verdeata tocata deasupra.

Alte retete culinare:

Tocanita de legume

Tocana de vara

Tochitura de pui

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...