Tocana de vitel

Pentru tocana de vitel se taie carnea de vitel in bucati potrivite. Se pun intr-o cratita sa se prajeasca cu o lingura de untura. Se adauga o ceapa si o lingura de faina.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg carne
  • 1 lingura untura
  • 1 ceapa
  • 1 lingurita faina
  • 1 paharel vin
  • 2 — 3 cesti zeama de carne
  • 1 lingura bulion
  • 1 catel de usturoi
  • sare
  • piper.

Mod de preparare

Pentru tocana de vitel se  taie carnea de vitel in bucati potrivite. Se pun intr-o cratita sa se prajeasca cu o lingura de untura. Se adauga o ceapa taiata marunt si o lingura de faina. Cand faina s-a ingalbenit, se toarna incetul cu incetul vinul si zeama de carne. Se adauga bulionul de rosii, un catel de usturoi  sfaramat, sare, piper. Se acopera, se da la cuptor sa fiarba la foc potrivit o ora si jumatate. Mancarea trebuie sa fie scazuta.


Tocana de vitel se serveste cu garnitura de paine prajita in unt.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...