Tocana macelareasca

Pentru tocana macelareasca carnea se curata de pielita, se spala, se taie in bucati mici si se sareaza. Ceapa se curata, se spala si se taie fasii subtiri.

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • carne de vita - 250 g
  • carne de porc - 200 g
  • untura/ulei - 100 g (ml)
  • apa - 250 ml
  • cartofi natur - 1
  • 5 kg
  • pasta de tomate - 75 g
  • costita afumata - 50 g
  • ceapa - 400 g
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • vin alb - 75 ml
  • usturoi - 15 g
  • cimbru - 1 g
  • 1/2 cub MAGGI de vita
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Pentru tocana macelareasca carnea se curata de pielita, se spala, se taie in bucati mici si se sareaza. Ceapa se curata, se spala si se taie fasii subtiri. Patrunjelul verde se spala si se taie marunt. Pasta de tomate se dilueaza in 100 ml apa. Costita afumata se taie fasii subtiri. in 100 g untura sau ulei si 100 ml apa se inabusa carnea de vita si se adauga carnea de porc impreuna cu ceapa. Dupa inabusire se adauga usturoi, cimbru, sare, piper si costita afumata, pasta de tomate, jumatatea de cub MAGGI si 250 ml apa si se lasa sa fiarba cca 30 minute. La finalul fierberii, se adauga vin.

Tocana macelareasca se serveste calda, cu patrunjel verde deasupra si garnitura de cartofi natur.


Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...